SiD

Asylbløffen

Lever vi virkelig i et samfunn hvor ingen bryr seg om flyktningene?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Mens alle partiene klapper seg selv på skulderen over å ha blitt enige i asylbarnsaken, er det millioner av flyktninger som igjen er den store taperen. De er nok en gang blitt forlatt hjelpeløst i skyggen.

afp000858249.jpg

Utfordringer ved integrering er ingen unnskyldning for å ta inn færre flyktninger. Integreringen i Norge vil alltid ha utfordringer. På samme måte som helsesektoren alltid vil ha utfordringer. Det er en naturlig del av en sektor at man stiller stadig høyere krav.Jeg vil heller at vi skal ha flyktninger i Norge som møter på utfordringer ved integreringen, enn at de dør i gatene i Syria hvor det daglig slippes bomber over hodene deres.

Lever vi virkelig i et samfunn hvor ingen bryr seg om disse flyktningene?

Jeg skrev tidligere om Farhad som hadde blitt fratatt alt av venner, økonomisk trygghet, utdanning og til med familien. Ingenting endres for sånne som Farhad, fordi han akkurat har bikket over 18. Han er enda en av dem som blir oversett.

Vi må forstå hvilken humanitær krise vi står overfor med de brutale krigene som finner sted i dag. Vi står overfor den mest krevende flyktningesituasjonen siden andre verdenskrig. Situasjonen er ekstraordinær, og det er på tide at vi setter i gang, som Jan Egeland så fint sier det: en nasjonal dugnad.

Les også

  1. Anundsen sier han sikret «en stor innstramning i innvandringspolitikken»

  2. Det ble 1–0 til Frp i asylbarn-saken. Gratulerer med førsteplass i nasjonalegoisme

Pamir Ehsas (20)