Takk, Bent Høie | Helene Wilberg

  • Helene Wilberg (19)
    Helene Wilberg (19)
Våren der vi skulle feste i parker og hager, ha eksamensnerver i magen og en russetid vi har ventet på, er borte, skriver Helen Wilberg (19).

Du har rett. Ungdomstiden vår er snudd på hodet. Men vi kan være stolte av vårt bidrag til dugnaden.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Takk, Bent Høie.

Takk for at du nevner oss,

takk for at du ser oss,

takk for at du forstår oss,

og takk for at du setter pris på oss.

Vi er ungdommen. Vi er de heldige som ikke blir sykest av viruset. Likevel blir livet vårt hardt rammet ved at ungdomstiden blir snudd opp ned. Våren der vi skulle feste i parker og hager, ha eksamensnerver i magen og en russetid vi har ventet på, er borte.

Sommeren som skulle by på noe nytt, militæret, friår med reising, flytte ut hjemmefra, studier og forelskelse, den er heller ikke der. I stedet har vi fått en vår fylt med hjemmeundervisning, utallige middager med foreldre og russedressen sendt i retur. Den etterlengtede sommeren virker milevis unna.

Vi er de som får drømmene våre knust. Drømmen om å score mål, drømmen om skoleballet, drømmen om å feste i russebussen og russedressen og drømmen om klassetur er knust. Du har helt rett, Bent Høie. Opplevelser, aktiviteter og feiringer vi har sett frem til, er blitt revet vekk fra oss.

Det ungdommer før oss har fått oppleve, er noe vi aldri vil få muligheten til å oppleve. Våren vi fyller 14, ligger ikke i ro. Sommeren vi blir 17, kan vi ikke vende tilbake til. Russetiden kan ikke gjentas. Igjen har du rett. Vi venter og vi lengter.

Helene Wilberg (19).

Vi er de som det legges mest ansvar på i dugnaden. I dugnaden om å minimere smittespredning og hindre overfylte sykehus er det vi ungdommen som må bidra. Vi kan ikke gå på skolen, vi kan ikke ha bursdagsfeiringer, vi kan ikke dra på hytteturer, og vi kan ikke rulle i de fine bussene. Vi forstår hva regjeringen og helsemyndighetene sier.

Vi følger rådene, vi har jo satt livet vårt på vent.

Les også

Flere takker Høie: – Det var hyggelig, ass!

Likevel er vi fremtiden. Det er vi som om noen år skal ta over jobbene til foreldrene våre. Jeg håper vi lærer av denne situasjonen og har kunnskap om hvordan vi skal håndtere en eventuell neste gang. Da skal vi fortelle våre historier, og vi skal takke myndighetene for deres forståelse. Vi skal takke dem fordi de forsto hvordan ungdommene hadde det med drømmene som gikk i tusen knas.

Vi blir også eldre. Om noen år skal vi se tilbake på en ungdomstid vi ikke var helt fornøyd med. Det var en ungdomstid uten skoleball, russetid, fotballcup og reising. Det var en tid med hjemmeundervisning, utendørstrening og kjedsomhet. Likevel kan vi være stolte over vårt bidrag til dugnaden.

Vi var ikke helter, vi var kloke ungdommer.

Se hele talen her:


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.