Konkurranse: Hva gjør oss håpefulle for fremtiden?

 • Si ;D-redaksjonen
  Si ;D-redaksjonen
Si ;D inviterer deg mellom 13 og 21 år til å fortelle om dine håp for fremtiden.

De siste 15 årene har norske ungdommer skrevet om sine bekymringer i Si ;D. Nå arrangerer vi en konkurranse om unges håp for fremtiden.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Det er sant at det er mye å bekymre seg over: klimaendringer, rasisme, skyhøye boligpriser, kunstig intelligens, terrorisme, kroppspress, psykisk sykdom eller kanskje tredje verdenskrig. Det er greit å engste seg, men det er også viktig å tenke positivt.

For hvordan løser vi fremtidens problemer? Det er det vi vil at du skal fortelle oss!

Si ;D inviterer deg mellom 13 og 21 år til å fortelle om dine håp for fremtiden – for deg selv, Norge eller verden.

Hvordan deltar jeg?

Velg et tema du er opptatt av eller en drøm du har, og fortell oss hvorfor eller hvordan dette kommer til å gå i oppfyllelse. Dette kan være alt fra personlige ambisjoner, som hvordan du skal få bukt med egen ensomhet, til politiske mål, som hvordan vi skal forhindre menneskeskapte klimaendringer.

Hvordan du gjør dette er helt opp til deg! Dette er nemlig ikke kun en skrivekonkurranse. Du kan selvsagt skrive et tradisjonelt debattinnlegg, men du kan også tegne, lage kortfilm, slampoesi, gatekunst, en sang eller noe annet kreativt. Skriver du, er maks lengde 3000 tegn med mellomrom.

Still deg spørsmålet: Hvilken uttrykksform uttrykker budskapet mitt på best mulig måte?

Hvor sender jeg?

Send ditt ditt bidrag til sid@aftenposten.no. Vil du sende store filer kan du sende gjennom wetransfer.com. Frist er søndag 5.april, 23.59.

Hva vinner jeg?

De beste svarene vil bli publisert i Aftenposten og på aftenposten.no (kun på aftenposten.no hvis det er video eller lyd) i april. Førsteplassen vil også få 5000 kroner, mens andreplassen får 3000 kroner, og tredjeplassen får 1500 kroner.

Hvem bestemmer?

Vinnerne kåres av en jury bestående av følgende medlemmer:

 • Si ;D-redaksjonen
 • Kristin Storrusten, journalist i Aftenpostens kulturredaksjon
 • Nassima Dzair, grunnlegger av InterBridge
 • Stian Sandø, programleder og gründer
 • Liv Skotheim, journalist og personen som startet Si ;D i 2005

Hvordan gjør jeg det godt?

Våre tre råd til å gjøre det bra i konkurransen:

 1. Vær kreativ: Tenk utenfor boksen, når det gjelder form, men også innhold. Sjekk gjerne hvilke temaer som ofte er skrevet om i Si ;D, og forsøk å finne et nytt tema eller en ny vinkling. Har du noe på hjertet som ikke blir snakket nok om: Velg det!
 2. Kombiner det personlige med det politiske: Skal du virkelig nå gjennom med et budskap, er det viktig å tørre å være personlig og sårbar, men også løfte blikket og fokusere på hvordan dette er relevant for flere enn deg.
 3. Bruk gjerne et lekent språk: Si ;D er ikke stedet for tungt og akademisk språk. Gjør produktet ditt levende og fargerikt!

Det er bare å sende oss spørsmål til sid@aftenposten.no eller direkte til Si; D-ansvarlig på jakob.semb.aasmundsen@aftenposten.no. Vi hjelper deg gjerne!

Lykke til!