Senterungdommen er blitt en parodi på seg selv

  • Nicolai Østeby
    Nicolai Østeby
    Sentralstyremedlem, Unge Høyre
Når Senterpartiet har lovet studentene bedre råd, er en beskjed om at de må slutte å klage, det siste de trenger, skriver debattanten.

Det er ikke rart Senterpartiet gjør det dårlig på meningsmålinger når fattige studenter får beskjed om å flytte eller holde kjeft.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Dordi Lerum, sentralstyremedlem i Senterungdommen, skriver i Si ;D 3. september at de studentene som velger å bo i byer, ikke kan klage før de har vurdert å studere ute i distriktene. Ironisk nok bor hun i Oslo selv. Det begrunner hun ikke, og det skal hun heller ikke trenge.

Politikeres jobb er å legge til rette for at man skal kunne leve et godt liv uansett om man velger Oslo eller Sirdal. Det ser det byfiendtlige Senterpartiet ut til å ha glemt.

Det er nesten parodisk

Mange studenter står nå i en ekstra bekymringsfull situasjon: Strømprisene går opp, maten blir dyrere, boligprisene fortsetter å skyte i været, og leieprisene stiger raskere enn på lenge.

Når Senterpartiet har lovet studentene bedre råd, er en beskjed om at de må slutte å klage, det siste de trenger.

Da Høyre foreslo et ekstra frivillig lån for studenter så unge slipper å ta opp kredittgjeld for å betale husleien, ville ikke regjeringen engang diskutere det. I stedet ber ungdomspartiet studenter flytte ut av stedene de vil bo. Det er nesten parodisk.

Svaret kan ikke være å tvangsflytte folk

Jeg er enig med Lerum i at jobb ved siden av studiene har en egenverdi. Men studenter som makser studielånet og jobber hver dag, ender likevel opp med å betale regninger med Mastercard. Sånn kan vi ikke ha det.

Om regjeringen ønsker å ta grep for studentene, skal jeg gi Senterpartiet noen forslag:

  • Innfør et frivillig lån på inntil 40.000 kroner for studenter for å hindre at unge tar opp dyre kredittkortlån.
  • Fjern inntektsgrensen for studenter som jobber.
  • Øk frikortgrensen til 100.000 kroner slik at studenter kan beholde mer av pengene sine selv.

Om man vil bo i Oslo eller Sirdal, må vi klare å legge til rette for begge deler. Svaret kan ikke være å tvangsflytte folk ut av byene de vil bo i.

Av alle som trenger å høre det, skulle man ikke tro det var Senterpartiet.

13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

�� Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først.