SiD

Vis pupper, underliv, strekkmerker og rumper i undervisningen! | Anniken Jørgensen

  • Anniken Jørgensen (21) Blogger

Bloggeren Anniken Jørgensen (til venstre) deltok tirsdag som en av flere bloggere på rundebordskonferanse med statsrådene Linda Hofstad Helleland og Åse Michaelsen. Foto: Ingvild Berg

Si ;D-innlegg: Vi må begynne å se mangfold i stedet for å hakke på enkeltpersoner.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Tirsdag var jeg på møte om kroppspress med to statsråder, og ikke minst andre bloggere, influencere og mediepersoner.

Jeg føler meg så takknemlig for å ha fått lov til å delta!

At barne- og likestillingsministeren Linda Hofstad Helleland (H) og folkehelseministeren Åse Michaelsen (FrP) velger å snakke med oss, er så innmari stort.

Jeg synes det er så fint at de tar oss inn i varmen, i stedet for å sette retningslinjer for noe man kanskje ikke vet så mye om.

Anniken Jørgensen (21) Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Kunne snakket i timevis

Jeg hadde tre minutter på meg, men dette er noe man kunne snakket om i timevis. Og jeg må få lov å si at noe av det viktigste for meg, er at bloggere starter å være åpne og ærlige.

Da mener jeg ikke om at de har tatt operasjoner og står for dette, men at de forteller at de gjorde det fordi de var usikre på seg selv.

Det hjelper ikke å ta silikon, for så å si til tusenvis av unge jenter at det reddet hele deres selvbilde.

Om du skal si det, må du fortelle hvorfor du faktisk valgte å gjøre det, i stedet for å slenge på en rabattkode på operasjonen.

Selv ble jeg ikke alltid tatt seriøst, kun fordi jeg var slank, søt og hadde blondt hår. Jeg var på en eller annen måte uskadelig, og det gjorde at jeg fikk skylapper. Jeg begynte å finne feil på meg selv i tidlig alder.

Foreldre må følge med

Dette presset handler om så mye mer enn bare kropp.

Men vi skal være veldig forsiktige med å sammenligne jenter med former, med tynne jenter. Det er ikke ok å henge ut enkeltpersoner. Det finnes så mange jenter som sliter med å gå opp i vekt.

Vi må begynne å se mangfold i stedet for å hakke på enkeltpersoner. Vis pupper, underliv, strekkmerker og rumper i skoleundervisningen!

Ikke minst må foreldre starte å ta tak i problemet.

De er nødt til å bli flinkere på sosiale medier og vite hva barna holder på med. Og de må slutte å mobbe andre på nett. Jeg aner ikke hvor de får det fra, men barna leser dette.

Unge mennesker ser fortsatt sine foreldre og voksne autoriteter som forbilder.

Som Helsesista så fint sa under møtet: «Jeg kan bare være meg, og jeg kan være det forbildet jeg vil at andre skal være».

Teksten er med Jørgensens tillatelse hentet fra bloggen annijor.no.

  • Les mer om rundebordsmøtet om kroppspress i denne saken fra NRK.
  • Morten Hegseth var også på møtet og skrev kommentaren Sponset depresjon i VG samme dag.

13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Kroppspress
  2. Psykisk helse