SiD

Hvorfor vil du se ut som alle andre?

Den moderne nordmann lever ikke komplett uten en skjorte fra Ralph Lauren i klesskapet. Er det tilfredsstillende å ha det samme som alle andre? spør Stian Berget Stutlien (18). Shannon Stapleton/Reuters

Årets første sommermåned er i gang. Nordmenn kjøper nye hagemøbler, nye griller, og vi kan lukte nymalte hus med nyklipte plener i en mils omkrets.

Sommerkolleksjonen er også forlengst ute, og lette plagg sitter klistret på mannekengdukker for å friste forbipasserende. Disse klærne er vel også nye?

Neppe.

Stian Berget Stutlien (18) Privat

Sommeren er en høytid for T-skjorter med logoer satt sammen med en kort denimshorts. Hvis dette er ukjent for deg, er det bare å sjekke nyhetsstrømmen på Instagram. Med hånden på hjertet kan jeg si at etter at jeg begynte på videregående, har jeg ikke gått én dag uten å få øye på en ussel, liten polospiller ridende på et hevet bryst. På gutt eller jente, gammel eller ung.

Den moderne nordmann lever ikke komplett uten en skjorte fra Ralph Lauren i klesskapet. Det minner nesten om et kommunistregime på høybudsjett.

Er det tilfredsstillende å ha det samme som alle andre? Er det å se lik ut som alle andre viktigere enn å utvikle din egen identitet?

Det virker slik; merkene vi bærer er blitt viktigere enn plaggene vi bruker. Trivselsfaktoren er høyere når vi viser at vi kan passe inn i en helhet.

Selv er jeg eier av tøy fra diverse merkehus, og jeg nekter ikke for at gruppepress kan ha vært en faktor da jeg kjøpte disse. Greit nok at plaggene er fine, men veldig gjennomtenkt har jeg liten tro på at det er.

Vær så snill, kjære medmennesker. La dette bli en fargerik sommer fylt med kreative og morsomme antrekk. Våg å ta avgjørelsene på egen hånd, og vis ditt sanne deg gjennom noe annet enn logoer, normer og ensfargede Instagram-filtre.

Du ser så mye bedre ut om du er deg selv.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Les også

Veske til 100 kroner var grunn til å mobbe

Les også

«Er jeg bortskjemt bare fordi jeg har merkeveske?»

Stian Berget Stutlien (18)

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Nirvana-medlemmer til sak mot Marc Jacobs for plagiat

 2. SID

  Jeg fikk meldingen om at jeg ikke var invitert. Jeg var nummer 21.

 3. REISE

  Her får du reisetips til julereisen

 4. NORGE

  NSB-uniformen er historie. Men lokførerne Gudrun og Halldis nekter å gi slipp på den.

 5. VITEN

  Nina Kristiansen i Uviten: Den vanskelige brystvorten

 6. SID

  Tenker du over hvilke klær du kjøper?