SiD

Mobilen er vårt nye leksikon | Malene Klemetsen

 • Malene Klemetsen (15)
Jeg skal ikke gå inn i detalj, men ting har utviklet seg, både til det bedre og til det verre, skriver Malene Klemetsen (15).

Si ;D-innlegg: Jeg er enig i at det er mange timer som forsvinner bak endeløs scrolling på Facebook og Twitter, men så blir vi så mye klokere av det også.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Mobilen er mitt førstehjelpsskrin. Den hjelper meg når jeg har gått meg vil, når jeg lurer på noe, når jeg skal kjøpe noe, når jeg skal møte noen, når jeg kjeder meg eller når stemningen er litt klein, og det er mye tryggere å kikke ned i en selvlysende skjerm.

Personlig livbøye

Jeg bruker den til alt. Den er min personlige livbøye som jeg drar frem i tide og utide. Kanskje gjør jeg det for mye. Kanskje gjør vi alle det. Men er det egentlig noe galt i å ha med seg leksikonet overalt?

Hvis vi sammenligner vår tid med våre eldste generasjoners glanstid, er det mye som har endret seg. Jeg skal ikke gå inn i detalj, men ting har utviklet seg, både til det bedre og til det verre. Det er delte meninger om hvorvidt mobilen er blant de smarte påfunnene – nettopp fordi den tar opp så mye av tiden vår.

Blir klokere

Jeg er enig i at det er mange timer som forsvinner bak endeløs scrolling på Facebook og Twitter, men så blir vi så mye klokere av det også.

Det er selvfølgelig ikke slik at man skal tro på de mest absurde artikler som sier at man kan gå på regnbuen. Det jeg snakker om, er alle de småtingene du bruker mobilen til å google hver dag.

Ting du vanligvis ville lurt på, men så glemt å finne ut av, fordi det rett og slett ville blitt for mye styr. Det er dette som er meningen med mobilen for meg.


Vi spurte våre lesere: Hvilken rolle spiller mobiltelefonen i ditt liv?

Her er flere gode bidrag vi fikk inn:

Les også

 1. Pålogget | Marie Øvrum

 2. Mobilen er en god venn i pensjonisthverdagen | Bente Brodersen

 3. Video: Teknisk sett er vi sammen nå | Alice Olesen

 4. Clara er den første jeg snakker med hver morgen. En fantastisk venn! | Haakon Gunleiksrud

 5. Jeg liker ikke å snakke med betongvegger, men jeg begynner å bli en betongvegg selv | Linn Slaatsveen


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

 1. Si ;D
 2. Smarttelefon
 3. Google
 4. Teknologi
 5. Sosiale medier