Vi har ingen planet B | Sol Tyrihjell

– Vi kommer nærmere og nærmere en tid hvor hetebølger, stormer og flommer river i stykker bygninger, hjem og familier, sier Sol Tyrihjell.

Si ;D-innlegg: Det er mye du kan gjøre for å bevare Jorden.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Verden forandrer seg, og vi er på vei inn i en ukjent klimasituasjon. Sommervarmen vi hadde i år, har tatt flere tusen liv, startet branner over hele Europa og kostet flere milliarder kroner.

Sol Tyrihjell

Forurensing overalt

Hvis dette er en smakebit på fremtiden, håper jeg at akkurat du er en av de mange som kommer til å hjelpe til så mye de kan!

Du må åpne øynene! Den bananen du kastet i feil søppeldunk, vasken du lot stå og renne, de store plastposene du bruker når du shopper, bilen du kjører rundt med 24/7, burgeren du kjøper på McDonald's.

Alt dette er forurensing, og alt dette er en av grunnene til at flere tusen mennesker nå dør av global oppvarming.

Været som seriemorder

Mange tenker at de ikke kan gjøre noen forskjell, at de ikke kan hjelpe til, men det er slike tanker som har fått verden i den situasjonen den er i nå. Vi er midt imellom en kjent, og en ukjent situasjon.

Vi kommer nærmere og nærmere tiden der været er en seriemorder. En tid hvor hetebølger, stormer og flommer river i stykker bygninger, hjem og familier.

Hvis de tusenvis som døde i år er en forsmak på det som kommer, må vi gjøre alt i vår makt for å forhindre det!

Les også

Klimapolitikken står dønn fast i oljesølet

Mye du kan gjøre

Bare det at man ikke lar vannet renne når man pusser tennene, sparer mange liter vann. Du kan resirkulere så godt du kan, spare på vannet, ikke forsøple, og bruke færre plastposer.

Du kan påvirke bedrifter angående plast, signere underskrivelseskampanjer, kutte ned på kjøttet, kjøre mindre bil og gi gamle klær til bruktbutikker.

Det er utallige ting du kan gjøre for å hjelpe Jorden. Litt etter litt kan du redde verden. Vær så snill, gjør alt du kan. Vi har ikke en planet B.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.