SiD

Jeg blir kjeftet på av veganere

  • Sølvi Færøvik Næss (16)
    Sølvi Færøvik Næss (16)
Vi kan ikke tvinge noen til å ikke spise kjøtt, skriver Sølvi Færøvik Næss (16).

Vi behøver ingen konkurranse om hva som er det etisk beste kostholdet.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Veganisme er en levemåte basert på respekt for dyr. Det vil si at de hverken spiser dyr eller bruker produkter som er laget av dyr.

Det er mye som er bra med veganisme. Jeg har selv vært pescetarianer i tre år nå. Det betyr at jeg ikke spiser kjøtt, men jeg kan spise fisk. I løpet av de tre årene har jeg møtt på et par veganere som har kjeftet på meg fordi jeg ikke er veganer.

Hvorfor er det så vanskelig å vise respekt for andre sine valg?

Slutt å belære andre

Vi lever i en verden der mennesker er ulike. Det er ikke alle som vil slutte å spise kjøtt. Det er helt ok. Vi kan ikke tvinge noen til ikke å spise kjøtt, og vi kan heller ikke tvinge noen til å spise kjøtt.

Sølvi Færøvik Næss (16)

Flertallet av veganere er selvsagt stille og holder livsstilen sin for seg selv. Noen føler likevel behovet for å gi meg en svær leksjon hver gang jeg sier at jeg spiser fisk. Jeg kunne ønske folk reagerte positivt når jeg forteller at jeg er pescetarianer.

De bør heller være positive til folk som tar bevisste valg når det kommer til mat. Det er bedre å snakke godt om at jeg velger vekk kjøtt, eller at jeg har et grønnsaksbasert kosthold.

Veganere må respektere at folk tar forskjellige valg. Hele verden kommer ikke til å bli veganere. Det er viktig at kjøttetere og andre livsstiler respekterer hverandre.


Sjekk ut hvordan du kan vinne 5000 kroner:

Les også

Konkurranse: Hva har gått bra i 2020?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Kosthold
  2. Kjøtt
  3. Fisk