SiD

Nei, Østkanten er ikke ghetto. Vi er ikke «mafiaer fra the hood».

  • Sumaya (13), «mafia» fra «ghettoen»
Bare fordi Vestkantens innbyggere har bedre økonomi og et litt annerledes ordforråd, betyr det plutselig at vi er «mafiaer fra the hood». Det er veldig urettferdig, skriver Sumaya (13)

Si ;D-innlegg: La meg (som vi sier i «ghettoen») «break it down for you»: Vi er ikke slik dere beskriver.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Mange har sannsynligvis hørt rykter om Østkanten (hovedsakelig Groruddalen), og mange har sannsynligvis trodd på ryktene. Men la meg (som vi sier i «ghettoen») «break it down for you»: Vi er ikke slik dere beskriver.

Ja, vi har tyveri og drap, men igjen: Hvem har ikke det? Vi i verden lager ordtak som «ikke døm en bok etter omslaget», men så gjør vi nøyaktig det. Det er noe jeg kaller hykleri. Bare fordi Vestkantens innbyggere har bedre økonomi og et litt annerledes ordforråd, betyr det plutselig at vi er «mafiaer fra the hood». Det er veldig urettferdig.

Nå, la oss bli litt mer seriøse, skal vi?

Ja, vi har tyveri og drap, men igjen: Hvem har ikke det?

Østkanten er det kuleste stedet du kommer til å dra til

Jeg har levd på Østkanten hele mitt liv, og det er det kuleste stedet du noen gang kommer til å dra til. Folkene her er ikke noe mer «utlending» bare fordi de bor på en annen side av byen. Og jeg håper de fleste av dere slutter å ha nesen i sky lenge nok til å skjønne dette.

Les også

Klarer du å se forskjell på jentene fra øst og jentene fra vest?

Barn er helt like uansett hvor du er, men dere har fått for dere i hjernene deres at man har en høyere klasse hvis man bor i Vestkanten. Og det er ikke rettferdig i det hele tatt.

Dette har jeg holdt inn ganske lenge nå, og jeg håper at dere brenner for dette temaet like mye som meg. Jeg håper også at dere tok dere tid til å lese det ikke bare jeg, men mange andre også mener.

Takk for meg.


Mer om forskjellen på øst og vest i Oslo?

Les også

  1. Ungdom lager fest for østkantungdom

  2. Limousinforbud på vestkantskole: - Det er hyggelig, men litt trangt!

  3. Vestkantfylla var like ille før


Har du hørt Si ;D-podkasten?

Tre skamløse minoritetsjenter forteller: — Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå, skrev Nancy Herz (20) og Sofia Srour (21) på Si ;D. Sammen med Amina Bile (17) diskuterer de skam og ære i denne podaksten. Bile ble så inspirert av Srour og Herz at hun selv valgte å stå frem som skamløs.

Hør den med ett klikk her:

Hva er tabu for ungdom i dag?

Jakob Semb Aasmundsen (20), Mina Gjerde (20) og psykologstudent Jørgen Flor diskuterer hva som er greit å si – Kan man si at man er imot at homofile skal få gifte seg? Kan man være redd for gutter med innvandrerbakgrunn?

Hør den her:

Les mer om

  1. Vestkanten
  2. Oslo