SiD

Gagner det jenter som sliter å se jenter som sliter?

  • Johanna (15)
Forskere og eksperter kaller vår generasjon for «generasjon prestasjon». Dette gjør ikke dagens situasjon bedre, skriver Johanna (15).

Si ;D-innlegg: Skriverier og programmer om angst og slike ting kan være hjelpsomt, men i løpet av det siste året har det blitt veldig mye.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

«Aldri før har unge, norske jenter vært mer pliktoppfyllende. Samtidig har de aldri slitt mer med press, stress og psykiske plager». Dette sier TV2 i TV-serien «Sykt perfekt». Om dette er sant, hvorfor lage program, skrive, snakke eller diskutere så mye om det? Gjør ikke dette det bare mer normalt å være presset, stresset og psykisk syk?

Det siste året har det blitt veldig mye

Jeg mener at vi blir veldig oppslukt i hva som skjer med disse jentene, og glemmer litt hva som virkelig skjer rundt oss. Skriverier og programmer om angst og slike ting kan være hjelpsomt, men i løpet av det siste året har det blitt veldig mye.

Jenter som streber etter den såkalte «perfekte» kroppen, trenger ikke se dette.

Forskere og eksperter kaller vår generasjon for «generasjon prestasjon». Dette gjør ikke dagens situasjon bedre, men hjelper oss å tenke mer på det negative. Dette navnet har lagt seg over alt hysteriet og gjort det tyngre.

Det vi trenger å se, er hvordan vi kan leve på best mulig måte

Det hjelper heller ikke å skrive artikler på artikler om at kjente personer ikke bryr seg om kroppspresset. Noen av dem som sier dette har operert alt de har på kroppen. De har et utseende som bare kan kjøpes med penger!

Jenter som streber etter den såkalte «perfekte» kroppen, trenger ikke se dette. Det de og alle oss andre trenger å se, mener jeg, er hvordan vi kan leve på best mulig måte. En dokumentar, et skriv eller en film om hvordan vi alle kan hjelpe hverandre og leve godt sammen.

Å vise det vi ønsker skal være en god norm, og kan være et lite skritt på veien mot «friskmelding» av ungdom.


Snakker vi kanskje for mye om psykisk helse i dag?


Si ;D har egen podkast!

Er videregående virkelig så ille, eller er dagens unge en gjeng med sutrepaver?

Hør episoden her!

Spiseforstyrrelser:

Er unge i dag mer utsatt for å en spiseforstyrrelse? I denne podkasten kan du møte Leif-Erik Sørensen (19), som selv har slitt med spiseforstyrrelser. Hvordan opplevde han å være gutt med det mange tror er en jentesykdom?

Hør episoden her!

Les mer om

  1. Psykisk helse
  2. Kroppspress
  3. Generasjon prestasjon