Det er på høy tid at elevene får velge nivå i flere fag enn bare matte

  • Odd-Andre Karlsen (19)
I dag må elevene lære det samme i blant annet norsk, engelsk og naturfag, uavhengig av hvordan de henger med. Det er på høy tid at elevene får velge nivå i disse fagene også, mener debattanten.

Dagens skolesystem er tilpasset en gjennomsnittselev som ikke eksisterer.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Det er mye som er bra med den norske skolen. Men det er fortsatt mange som føler at de ikke mestrer alle fagene.

Dette kan slite på motivasjonen, som igjen kan føre til at mange elever faller av. Dette må vi gjøre noe med.

Dagens skolesystem er tilpasset en gjennomsnittselev som ikke eksisterer. Det er problematisk. For det er viktig at vi har en skole der hver enkelt elev blir sett og kan føle suksess.

Alle elever er forskjellige. Derfor vil vi i Unge Høyre gjøre dagens undervisning enda bedre ved å innføre retten til fritt nivåvalg. På den måten kan man gi ekstra utfordringer til de elevene som trenger det, samtidig som man lettere kan hjelpe de elevene som sliter i enkelte fag.

Noe av det første som skjer når man begynner på videregående, er nettopp at man velger mellom praktisk eller teoretisk matte. Dette gjør at de som liker en mer praktisk tilrettelagt matten, kan få velge dette, mens de som vil utfordre seg med en mer teoretisk tilrettelagt matte, har mulighet til det.

Slik kan vi sikre at alle får et undervisningstilbud som er mer tilpasset sitt nivå, og da vil flere føle mestring i skolearbeidet.

Fritt nivåvalg i matte er bra, men vi vil ha det i enda flere fag.

I dag er elevene nødt til å lære det samme i blant annet norsk, engelsk og naturfag, uavhengig av hvordan de henger med. Det er på høy tid at elevene får velge nivå i disse fagene også. Det fortjener de.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les også

Aksel (6) passer ikke inn på skolen

Les også

En lærer skriver: Hvis vi skal ta med oss én lærdom fra dette året, er det behovet for mindre klasser

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!