Det kan bli krangling hjemme på grunn av lekser

Noen elever synes det er bedre med fravær enn nedsatt ordenskarakter, skriver jente (13).

Si ;D-innlegg: Det blir for mye for enkelte.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Det er veldig dumt at elever skal tilbringe seks timer på skolen, for så å komme hjem og begynne på lekser.

Noen bruker 10 minutter, mens andre kan bruke flere timer. En mye bedre ordning hadde vært lengre skoledager hvor de som trenger hjelp, kunne fått det. Mange sliter med lekser, og mange foreldre har ikke kompetanse nok til å lære bort til barna sine slik som lærere gjør.

For det er faktisk ikke foreldrenes jobb å undervise barnet, det er derfor barn går på skole.

Lærere bruker unødvendig tid på å gjennomgå lekser som heller kunne blitt brukt på undervisning eller på å gjøre oppgavene vi får i hjemmelekse.

Lite læringsutbytte

Det å komme på skolen uten å ha gjort lekser kan føre til at noen skulker enkelttimer, fordi det er flaut å få kjeft av læreren foran hele klassen. Noen elever synes det er bedre med fravær enn nedsatt ordenskarakter.

På ungdomstrinnet er det mange som tenker på lekser som noe man bare må få overstått. Dette gjør ikke at man lærer noe, det er bare om å gjøre å bli ferdig fortest mulig. Ofte blir det bare skrevet kjappe svar i boken. Det kan også være tilfeller hvor man er opptatt hele dagen og faktisk ikke har hatt tid eller tilgang til å gjøre lekser.

Dårlig stemning hjemme

Det kan bli krangling hjemme på grunn av lekser. Det kan begynne med spørsmål fra foreldre om å få se over leksene.

Kanskje man ikke har svart med fulle setninger eller skrevet stygt i boken. Det er ingen som vil gjøre leksene to ganger, og dette kan føre til diskusjon. Diskusjoner fører til dårlig stemning med sure ungdommer og foreldre.

Mange barn og spesielt ungdommer går på fritidsaktiviteter på ettermiddagen. Noen timer av døgnet blir brukt på husarbeid, dusje, spise middag og være med familien.

Og så skal man presse inn masse lekser blant alt dette? Det blir for mye for enkelte.


Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om lekser i skolen her: