SiD

Oslo Lufthavn bør omdøpes til Fridtjof Nansen Flyplass Oslo | Sigurd M. Salvesen

  • Sigurd Meklenborg Salvesen (16)
    Leder Øvre Romerike Unge Høyre
Det må faktisk være lov å være stolt av sin egen historie, selv om man er internasjonalt orientert, skriver Sigurd Meklenborg Salvesen (16), leder Øvre Romerike Unge Høyre.

Si ;D-innlegg: Det blir feil at vi skal viske ut vår historie til fordel for gråere, kjedeligere navn.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Flere av verdens større flyplasser er oppkalt etter historiske personer. Du har Leonardo da Vinci, Charles de Gaulle, John F. Kennedy.

Hvorfor har vi ikke også gjort dette i et historierikt land som Norge?

Jeg synes vi må bli bedre til å ta vare på vår historie. Det blir feil at vi skal viske ut vår historie til fordel for gråere, kjedeligere navn.

Norge har opp gjennom tidene hatt mange store internasjonale personligheter. Én av disse var Fridtjof Nansen.

Nansen var den første personen til å krysse Grønlands innlandsis, kjempet for menneskerettigheter og kjempet for Norges løsrivelse fra Sverige.

Hvis ikke denne mannen kan gi navnet sitt til Norges største flyplass, så vet jeg ikke hvem som kan.

Nå synes du sikkert at jeg virker sterkt nasjonalistisk, men det må faktisk være lov å være stolt av sin egen historie, selv om man er internasjonalt orientert. Akkurat sånn som Nansen var.

Jeg mener med dette selvfølgelig ikke at vi skal endre forkortelsen til flyplassen, i alle fall ikke med det første. Men navn har stor betydning, det må vi nordmenn bli bedre på å forstå. Ja til Fridtjof Nansen Flyplass Oslo!


Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Flyplass
  2. Oslo Lufthavn
  3. Fridtjof Nansen
  4. Gardermoen