Det er på tide at vi snakker varmt om Stovner | Varin Hiwa

På Stovner har vi fritidstilbud der amatører og profesjonelle musikere møtes i ett og samme miljø, skriver Varin Hiwa (17).

Si ;D: Vi blir ikke sviktet på Stovner. Se på alle fritidstilbudene!

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Svar til Ali Al-Jabri (19), som på Si ;D 6. april skriver at politikerne har prioritert et tårn på Stovner til 24 millioner kroner samtidig som ungdommen opplever systematisk svikt og tyr til kriminalitet.


Kjære Ali Al-Jabri, jeg er enig i mye av det du skriver. Prosessen før byggingen av tårnet var rar og tåkelagt.

Men du får det til å virke som om Deichmanske bibliotek på Stovner er de eneste som «stiller opp for oss», og det er helt feil.

Amatører møter profesjonelle

Her skal vi gi deg en liten oversikt over alle de flotte tilbudene og prosjektene der frivillige voksne bruker tiden sin og står på for barn og ungdom i bydelen:

I mai skal fritidsklubben som vil bli kalt Blokk 58, være klar for åpning. Ikke bare det, men også junior- og ungdomstilbud på Vestli vil være i gang! Dette kommer i tillegg til aktivitetene på Stovner Rockefabrikk, som er et kvalitetstilbud der amatører og profesjonelle musikere møtes i ett og samme miljø.

Varin Hiwa (17)

Vi har verdenshuset på Haugenstua der barn og ungdom i alderen 5. klasse til 18 år kan delta på aktiviteter som dans, musikk, film, teater og sport. I Haugenstua skatehall får barn og ungdom prøve sine ferdigheter under sikre forhold. Og vi har egen skateklubb.

Stolte av Stovner

Prosjektet Líf Laga handler om å plukke epler for å produsere en egen epledrikk som skal genere midler til gode formål i samfunnet.

Prosjektet Stovner Love samler ungdommer på tvers av ulike miljøer og grupperinger fra bydelen og lar dem fortelle sin historie og lage sitt portrett av Bydel Stovner.

Og vi er utrolig stolte av det vi driver med i Stovner Media. Vi lager reportasjer og artikler fra Bydel Stovner og gir et bilde av hva som foregår sett gjennom «ungdoms egne øyne».

Én person sier at bydelen har skuffet ungdommen, mens vi er 15 som mener akkurat det motsatte.

Vi er stolte av bydelen vår, og det er på tide at vi snakker varmt om den.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Kanskje vil disse også interessere deg: