Hvor er det blitt av den lilla adventstiden? | Halvard H. Skarpmoen

  • Halvard H. Skarpmoen (20)
Handelsstanden bruker julen for det den er verdt (og ganske mye mer også), så det å skulle finne noen lilla ting tenkte jeg ikke skulle være så vanskelig. Der tok jeg veldig feil! skriver Halvard H. Skarpmoen (20).

Si ;D-innlegg: Da jeg gikk i byen, virket det som om julekvelden allerede var der. Hvis adventstiden blir borte, har vi mistet en viktig del av julefeiringen.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Da jeg gikk i handlegatene her om dagen, så jeg etter lilla ting. Planen var å kjøpe noen lys og kanskje en liten duk. Foreldrene mine har alltid pyntet til advent og jul, og gleden over høytidsfeiringen har nok smittet over på meg. I år er det første året hvor jeg som student bor hjemmefra, og jeg tenkte at jeg kunne pynte litt i leiligheten.

Halvard H. Skarpmoen (20).

Harmonerte dårlig med adventstiden

Handelsstanden bruker julen for det den er verdt (og ganske mye mer også), så det å skulle finne noen lilla ting tenkte jeg ikke skulle være så vanskelig. Der tok jeg veldig feil! Butikkhyllene inneholdt hverken lilla lys, servietter eller duker. Det som møtte meg i butikkhyllene, var i stedet digre pappstjerner, blinkende julenisser, lysende reinsdyr og kunstige juletrær. For meg harmonerte dette dårlig med den adventstiden jeg er vant med hjemmefra.

Det er viktig at vi ikke glemmer gleden ved å vente på noe

Hvor er det blitt av de tingene vi vanligvis setter frem når vi venter på julen?

Advent skal være den perioden vi sammen gleder oss til en periode som skal komme.

Da jeg gikk i byen, virket det som om julekvelden allerede var der. Hvis adventstiden blir borte, har vi mistet en viktig del av julefeiringen.

Ingen misliker å vente på noe godt

I dagens Norge, der de materielle tingene spiller en stor rolle, er det viktig at vi ikke glemmer gleden ved å vente på noe. Barn og voksne bør forberede, snakke om og jobbe sammen mot det felles mål å feire en høytid. Det skaper samhold, tilknytning og forventning. Dette er ting man ikke får av pakkene under treet.

Selvfølgelig er det noen som misliker lillafargen, og derfor må det være opp til hver og en å pynte med det de vil. Jeg tror derimot ingen misliker å vente på noe godt som skal komme. Det er viktig at vi ikke slutter å vente.


Her kan du lese flere innlegg om juletiden:


Hør Aftenpodden Si ;D: Negativ leveregel: «Jeg må være godt likt av alle»

Andrea Lund (20) er én av dem som føler hun må bli likt av alle og lever etter denne leveregelen.

– Det er ikke nødvendigvis sunt, sier psykolog Aksel Inge Sinding.

Hør hvilke konstruktive råd han gir henne og andre som lever etter denne regelen.

Hør med et klikk her: