Gratis idrett til alle er sløsing med statens penger

  • Thea Mortensen (17)
Idrettens kostnader varierer så mye, og det vil ikke være mulig å gi samme støtte til alle, skriver Thea Mortensen (17).

At noe er bra og viktig, betyr ikke at det skal være gratis.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

I et Si ;D-innlegg 29. januar skriver Herman Osvold Askheim (SU) at det er viktig med gratis idrett til alle. Han kommer med gode argumenter, men jeg er fortsatt uenig.

Ja, idrett er dyrt, men å gjøre idretten gratis for alle er dyrere. Hvor tenker Sosialistisk Ungdom (SU) at midlene skal komme fra?

Viktigere ting

Midlene som vil bli brukt på dette forslaget, kan bli brukt på en mye bedre på måte.

Et parti som ønsker å fjerne oljen, en av statens største inntektskilder, burde være mer forsiktig i pengebruken. De burde ikke bruke penger på alt de mener er viktig og gøy.

Disse midlene som kan gå til idrett, bør brukes på andre og viktigere ting, som for eksempel klimakrisen.

Thea Mortensen (17) er 1. nestleder i Bærum Unge Høyre.

Skal ikke være gratis

Idrettens kostnader varierer så mye, og det vil ikke være mulig å gi samme støtte til alle. Hvis fokuset til SU er ikke å gjøre forskjell på folk, er fritidskortet mye mer rettferdig. Det er en prøveordning der kommunene får inntil 1000 kroner i halvåret til å dekke deltageravgiften til barn mellom seks og 18 år.

Sosialistisk Ungdom klager på at de som har mer har for mye, men hvorfor ønsker de da å gi dem mer ved å gjøre idretten gratis til alle?

At noe er bra og viktig, betyr ikke at det skal være gratis.


Les også

Jo, vi bør faktisk ha gratis idrett for alle!

Les også

Gratis idrett til alle er ikke et godt forslag


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.