SiD

Jeg tror på tilpasset undervisning, ikke nivådeling

  • Ungdomskandidat For Oslo Arbeiderparti
  • Førstegangsvelger

Dette valget handler om hvilken skole vi ønsker oss. Jeg vil ha en skole for alle.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Fredag skriver Kristina Flesjø på Si ;D at hun ønsker seg nivåinndeling i skolen fordi elevene skal få mer tilpasset undervisning på sitt nivå.

Resultatet av forslaget er ikke at elever får utfordringer på det nivået de ligger på, men at de flinkeste elevene ikke blir noe flinkere og at de dårligste elevene blir enda dårligere.

Agnes Nærland Viljugrein

Vi trenger en skole som kan se hver enkelt elev for den de er, som kan fange dem opp i faresonen og hjelpe dem på det nivået de ligger på. Da trenger vi flere lærere som kan se hver enkelt elev, ikke en ordning som setter elevene i bås.

En skole for alle

Jeg har alltid drømt og jobbet for et samfunn der alle får like muligheter, uansett bakgrunn. Men den sanne historien er at flere av de ungdommene jeg har vokst opp med ikke har fått de samme mulighetene som jeg fikk.

Noen av dem har droppet ut av videregående. En av dem sitter i fengsel. Flere av dem pusher dop.

Samtidig er det kanskje ikke så rart når du ser på hvor vi kom fra. Hvordan vi hadde det hjemme. Hvilke ressurser som fulgte med oss i skolegården første skoledag. For her jeg bor har vi helt andre forutsetninger for å greie oss på skolen og i livet.

I år skal jeg stemme for første gang, og jeg skal stemme på forandring i Oslo.

Vi trenger et skifte

Hvor vi kommer fra spiller fortsatt en rolle for hvor vi ender opp.

Og så lenge vi har en skole som reproduserer forskjeller, tror jeg på tilpasset undervisning, ikke på nivåinndeling av undervisningen.

Så lenge hver tredje lærer i Osloskolen slutter, bytter jobb eller bytter fylke, så tror jeg på å gi dem mer tid til å være lærer, ikke på prestasjonslønn. Og så lenge hver tredje elev dropper ut av videregående, også i Oslo, vil jeg ha en helsesøster på hver eneste skole hver eneste dag, ikke karakterer for 9— og 10-åringer.

Dette valget handler om hvilken skole vi ønsker oss. Jeg vil ha en skole for alle.

Les også: Dina (14) er imot lekser:

Les også

- Jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til familien min

Agnes Nærland Viljugrein (18)