SiD

Maria (22): Lei av kroppspress? Så hold munn!

Kroppspresset forsvinner ikke når man hele tiden snakker om det, skriver Maria (22).

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
34714531.jpg

Jeg kjenner jeg har fått over middels nok av artikler om kroppspress, så ironisk nok skriver jeg en til. For en stund siden nevnte en jente i Si;D så vidt mitt hovedbudskap med denne teksten: Du fjerner ikke kroppspress ved å snakke mer om kropp!

Jeg vil gjerne bare understreke hennes poeng, og få det enda tydeligere frem.

Velmendende artikler

Det er mange velmenende artikler der ute som inneholder bilder av cellulitter eller av kropper som blir sett på som utenfor «idealet». Ja ja, dere viser at det finnes mennesker uten sixpack, men det visste vi alle strengt tatt fra før?

Tror dere at dere blir kvitt kroppspress ved å poste bilde av en alminnelig kropp? Nei, dere retter bare fokuset tilbake på kropp, og mange lesere vil igjen måtte tenke over hvordan ens egen kropp ser ut.

Det er en skam at vi skal bruke så mye tid på å snakke om dens utseende

Uansett om du er tynn, er veltrent, overvektig eller normalvektig, så er det i det store og det hele uviktig . Det er menneskekropp vi snakker om her, som har så ufattelig mange fascinerende egenskaper.

En skam

Det er en skam at vi skal bruke så mye tid på å snakke om dens utseende. I kroppen sendes signaler på kryss og tvers, som gjør at vi kan gå, snakke, føle og kjenne.

Kvinner kan bære frem et barn med kroppen, og vi fokuserer på hvordan den ser ut, og om det er bra nok?

Jeg forstår de som føler seg usikre, og som føler de får dårligere selvtillit av alle idealbildene på Instagram. Been there, done that. Men dette kroppshysteriet blir ikke bedre av at du legger ut bilde av mamma/pappa-kroppen din.

Nyt en sunn kropp

Dette hysteriet blir bedre dersom folk fokuserer på viktigere ting i livet, slik som folk vi bryr oss om. Dersom ingen snakker om kropp, er det stor sannsynlighet for at du, og jeg, vil tenke mindre på det også.

Så jeg ber alle som er like lei som meg, om å holde kjeft om dette temaet, og nyte at vi har friske kropper vi kan leve livet med.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook,Twitterog Snapchat (aft.sid)

Les også

  1. «Det er ekkelt når feite jenter går i shorts»

  2. Kroppspresset skapes ikke av deg

  3. Herved slutter jeg å barbere meg nedentil

  4. Karoline Steen Nylander (19): Ja, jeg gråter en elv, Proteinfabrikken!

Maria (22)