Norge bør ikke påta seg å ta inn båtmigranter | Ole Jørgen Golden

  • Ole Jørgen Golden (18)
Det er menneskeliv det er snakk om, og jeg synes Norge aldri skal stå for noe som fører til at flere dør, skriver Ole Jørgen Golden (18), styremedlem i Fredrikstad Fremskrittspartiets Ungdom.

Ved å være der og oppsøke dem oppfordrer vi indirekte flere mennesker til å sette ut på den utrolig farlige ferden.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Vi har nok alle fått med oss Facebook-posten om båtmigranter som Sylvi Listhaug la ut på Facebook forrige uke. Hun har fått mange reaksjoner, men faktum er at vi snakker om mennesker som risikerer alt i håp om å bli reddet.

Flere risikerer livet

Det vi også må tenke på, er at når en norsk båt patruljerer rundt i Middelhavet, gjør vi slik at flere mennesker setter ut på den farlige ferden over Middelhavet.

Ole Jørgen Golden (18), styremedlem i Fredrikstad Fremskrittspartiets Ungdom

Ved å være der og oppsøke dem oppfordrer vi indirekte flere mennesker til å sette ut på den utrolig farlige ferden. Det er menneskeliv det er snakk om, og jeg synes Norge aldri skal stå for noe som fører til at flere dør.

Menneskeverd er en av de viktigste tingene vi har. Statistikk fra FN viser at færre reiser over havet nå enn før, men likevel kan vi se at sjansen for å dø på ferden har økt med årene.

Reisen er såpass farlig at man antar at rundt 2 prosent av de reisende dør under forsøket.

Listhaugs Facebook-innlegg har fått mange reaksjoner i sosiale medier.

Norge bør ikke ta imot

En annen trend vi har sett, er at mange som ikke har statsborgerskap i avreiselandene har vært om bord på båtene som reiser over Middelhavet. For eksempel kommer det folk fra Pakistan, Afghanistan og Bangladesh over havet. Disse har heller ikke krav på asyl i Norge.

Jeg mener justisminister Jøran Kallmyr (Frp) sin uttalelse om at Norge ikke skal ta imot båtflyktninger, er bra.

Da forebygger vi at folk reiser over lange, farlige strekninger og risikerer livene sine for noe som mest sannsynlig ikke er verdt det.


Les også

Politikk i Norge er blitt et realityshow. Jeg drømmer om revolusjon

Les også

Ble lurt av Folkeopplysningen: «Hvis dette er demokratiopplæring, er det den dårligste skoletimen jeg har hatt»

Les også

Behold det frie skolevalget!


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.