Vi bor i Norge. Jeg tror vi klarer å lage vår egen matpakke! | Ingvild Husby

  •  Ingvild Husby (17)
En mye lettere og mindre kostbar løsning er å oppfordre foreldre til å la være å lage den cæsarsalaten, å få dem til å tone ned matpakken litt, skriver Ingvild Husby (17), Fylkesstyremedlem, Oslo KrFU.

Det er ikke alltid sånn at staten kan trylle og fikse alt. Noen ganger er det faktisk enkeltpersoner som må omstille seg.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

I år deltok jeg i min første valgkamp og hørte AUFere love elever gratis lunsj. Denne uken leste jeg Christine Evjens Si ;D-innlegg om at skolematen må bli vegetarisk. Men ingen av dem nevner hvor pengene til et slikt tiltak faktisk kommer fra.

Folk har en tendens til å glemme at ingen statlige ordninger er gratis, de finansieres av skattepenger. Å skulle bruke masse penger på gratis skolemat er feil prioritering og lite bærekraftig.

Ingvild Husby (17), Fylkesstyremedlem, Oslo KrFU.
Les også

Les Christine Evjen innlegg om samme tema: Vegetarisk skolemat burde være en selvfølge

Ton ned matpakken litt

Gratis skolemat er blitt diskutert lenge. Det blir begrunnet med at det kan være med på å bekjempe sosial ulikhet. Jeg skjønner at det ikke er gøy å spise brødskive med leverpostei når en annen koser seg med medbrakt cæsarsalat.

Men en mye lettere og mindre kostbar løsning er å oppfordre foreldre til å la være å lage den cæsarsalaten, å få dem til å tone ned matpakken litt.

For det er ikke alltid sånn at staten kan trylle og fikse alt. Noen ganger er det faktisk enkeltpersoner som må omstille seg.

Unødvendig bruk av penger

Selvfølgelig trenger man mat i magen og energi for å lære. Men hvorfor kan man ikke ta med seg mat hjemmefra

Dersom familien din ikke har mulighet og ressursene til å gi deg frokost, lunsj eller mat, er det noe som er ekstremt galt. Det er etter min mening god nok grunn til at barnevernet skal gripe inn.

Skolemat vil resultere i unødvendig bruk av penger. Flere skoler har ikke engang mulighet til å skulle tilby gratis skolemat. De har hverken fasiliteter eller ansatte til å stelle i stand et slikt opplegg.

Vi bor i Norge. Jeg har troen på at vi klarer å lage vår egen matpakke!


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.