SiD

Jeg skulle ønske vi sluttet å glorifisere morsrollen

  • Anonym (20)
I samfunnet vårt står morskjærligheten over alt. Den visker ut alle feil og mangler. Er du mor, er du fantastisk, skriver Anonym (20).

Si ;D-innlegg: Vi må ikke glemme at alt som skal til for å bli en mor eller mamma, er en befruktet eggcelle.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Denne uken er det morsdag, og de aller, aller fleste ser på dette som en gledens dag. For meg er det kun en påminnelse om hva jeg ikke har og aldri kommer til å få.

I samfunnet vårt står morskjærligheten over alt. Den visker ut alle feil og mangler. Er du mor, er du fantastisk.

Jeg vil faktisk gå så langt som å skrive at en mor er det nærmeste vi kommer en engel på jord.

Jeg blir møtt med fordommer

Jeg har ingen mamma. Jeg har en mor som ga meg livet og lot det andre forfalle. Der andre beskriver sin mor som kjærlig, fantastisk, og at de aldri ville vært foruten henne, har jeg valgt å kutte kontakten.

Egoistisk? Ja. Blir jeg møtt med fordommer? Ja. Hun er jo moren min.

Det er kanskje til og med forferdelig å si fra seg det samfunnet mener er den reneste kjærligheten vi kan oppleve. Den kjærligheten som mange ville gjort alt for å ha.

Det jeg tror mange ikke tenker over, er at selv om jeg teknisk sett har en mor, har jeg aldri hatt en morsfigur som uten betingelser har elsket meg og satt meg først.

Jeg blir ofte møtt med spørsmål om hvorfor jeg har valgt å kutte kontakten med moren min. Antagelsen er at en mor kun vil barnets beste.

Vi må ikke glemme at alt som skal til for å bli en mor eller mamma, er en befruktet eggcelle.

Mor er ikke alltid egnet

Hvis jeg i dag skulle ønske meg én eneste ting av samfunnet på morsdagen, er det at vi slutter å glorifisere morsrollen og heller feirer de kvinnene som er fantastiske.

Å være en mor er en rolle, det beskriver hverken hvordan du er eller graden av godhet du har i deg.

La oss bli enige, slik vi har gjort med farsrollen, at en mor ikke nødvendigvis er en egnet forelder. Jeg tror at dette kunne hjulpet mange som ikke klarer å identifisere sin mamma med det bildet samfunnet har skapt av en mor.

Denne morsdagen vil jeg feire fedre som har vært både mamma og pappa. Jeg vil feire de mødrene som har tatt seg ekstra av de barna som ikke har en skikkelig mor i livet sitt. Og kanskje mest av alt vil jeg feire de barna som vokser opp uten en bra mamma, men som senere vil bli fantastiske foreldre fordi de vet hva en dårlig mor er, og vet bedre enn å fortsette den dårlige sirkelen.

  • Her finner du flere Si ;D-innlegg om forholdet mellom barn og foreldre:

Les også

  1. Mest av alt ønsker jeg at du skal bli kreftfri, mamma

  2. Mamma og pappa skilte seg. Det knuste hjertet mitt.

  3. Det er skremmende at det ikke er mer aksept for å bo bare hos én forelder | Malin Eriksson


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les mer om

  1. Morsdag
  2. Mamma