SiD

Det er lov å spise mer enn bare salat og knekkebrød i løpet av en dag

Si ;D-innlegg: Tren så mye dere vil, men ikke bli hysteriske.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Det er lov å spise mer enn bare salat og knekkebrød i løpet av en dag, skriver Ceylan (18).

Vi er i år 2016, og det er om å gjøre å bli tynnest som mulig. Trenden er første mann til mølla i å etterlikne en blyant. Du blir sett ned på om du sier du spiser senere enn klokka syv på kvelden, eller om lunsjen din ikke er en tørr salat.

Folk prøver å etterlikne bloggere, kjendiser eller andre kjente mennesker, til tross for at de mister seg selv og sin egen identitet.

Jenter på min alder får jo depresjon og angst hver gang vi ser kaker

Ja, er man overvektig kan man kanskje begynne å trene og leve en sunnere livsstil for en bedre helse. Men det å spise mindre når man allerede er fin og har en bra kroppsvekt, er ikke bra for ungdom. Jenter på min alder får jo depresjon og angst hver gang vi ser kaker, boller eller sjokolade i butikkene, eller når vi skal på shopping.

Det er ikke om å gjøre å ha six-pack

Vi blir jo dødsredde når vi tenker på alle buksene vi skal inn i, og så kommer butikkdama og spør om buksa passet. Hva sier man da? Skal man lyve, eller skal man rett og slett ta en størrelse større?

Gutter er også preget av kroppspress. Hei, alle gutter og menn der ute! Vi vil helst ikke ha menn som er like hard som en murstein! Det er ikke om å gjøre å ha six-pack og armmuskler like store som lårene deres.

Greit nok, dere kan trene så mye dere vil, men ikke vær for hysteriske og bygg en kropp like stor som blokkene på Ullevaal.

Man skal kunne kose seg med god mat

Budskapet mitt både for kvinner og menn er at dere kan trene og ha et sunt kosthold, men ikke lag hysteri! Man skal kunne kose seg med god mat av og til uten dårlig samvittighet. Og det er lov å spise mer enn bare salat og knekkebrød i løpet av en dag.

Her er mitt råd og tips: Spis det dere vil i moderate mengder og tren vær fysisk aktiv, og vær så snill: Behold den ideelle kroppsformen deres og ikke etterlikn en blyant!


Forslaget om fraværsgrensen er et hett tema hos Si ;D:

Sandra Lyng:

Les også

Jeg skal kjempe for barn og unge med psykiske lidelser

Verden er syk:

Les også

Lillesøsteren min er 10 år, har iPhone 5, sminker seg og tar ansiktsmaske

  • Da TV 2 fulgte syv jenter i jakten på det sykt perfekte livet, fikk de kritikk for å ikke ha med guttene. Gutter sliter også med kroppspress – det forteller de om her.
    Og du! Har du sett den nye konkurransen vår?
Les også

Nå kan du komme på hedersplass i Aftenposten ved å visualisere din mening

Si ;D har egen podkast!

Hvorfor faller jenter som Noora for badboys som William?

Er det virkelig sånn at unge jenter har en tendens til å falle for bad boys, eller er det en myte? Vi diskuterer!

Hør den med ett klikk her:

Vandreruss, bussruss, campingruss — eller ingen russ?

— Man vil ha en buss som blir husket, sier russ Daniel Foss Torgunrud. Han har Europas største buss, og sammen med en campingvognruss, en gåruss og en som har valgt ikke å være russ i det hele tatt, gjester han ukens podkast.

Hør podkasten med ett klikk her:

Du kan også abonnere på podkasten i iTunes eller søke på Si ;D i din podkast-app.

Ceylan (18)

Les mer om

  1. Kroppspress
  2. Spiseforstyrrelser