SiD

Derfor streiker jeg i dag

afp000488088-PGvE8rG5ek.jpg

Lærerløse timer fører til manglende kompetanse i fagene det er snakk om.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Med elevstreiken som skal skje i dag, fredag 1. mars, er det lærerløse timer som står i fokus.

Jeg går på Medier— og kommunikasjonslinja. En spesiell ting med vår skole, er at vi har fagdager. Positive sider med akkurat dette er at vi, spesielt som medieelever, får tid til å jobbe med prosjektene våre uten avbrudd, og dermed får brukt mye mer tid på effektivt arbeid. Samtidig får vi også gode muligheter til å gå ut for å filme, intervjue og ta bilder.

Kaster bort fagdagene på tull

Likevel finnes det negative sider med denne ordningen. Det aller viktigste er at bare en lærerløs time vil gå fatalt utover læringen. I mediefaget er det nemlig svært viktig at vi får oppfølging og assistanse under læringsprosessen, ettersom svært mye av undervisningen går muntlig, og dersom du er så uheldig å komme over et problem når det ikke er en lærer til stede, risikerer du å kaste bort flere timer av undervisningen din på å sitte og vente på svar på mail, eller på å måtte prøve å søke opp en løsning på nettet. I verste fall kaster du bort opp mot en hel fagdag på tull, og sitter igjen med masse ekstra skolearbeid som du blir nødt til å gjøre senere.

Les også

- Selvmotigende elevstreik

Et annet viktig problem som oppstår ved lærerløse timer, er mangel på motivasjonr. Jeg synes det er veldig vanskelig å holde seg motivert uten lærer til stede, og jeg vet jeg ikke er alene om dette. Uten en motivator i klassen som passer på at du gjør som du skal, er det lett å gli rett over til Facebook eller begynne å prate med klassekameratene dine.

Selvfølgelighet, ikke luksus

Jeg er lei av å kaste bort skoledager på grunn av mangel på lærere. At vi har noen til å undervise alle skoledager skal være en selvfølgelighet, og ikke en luksus. Politikere skriker ut i hytt og vær om hvordan norske elever får for dårlige karakterer, og likevel er det ingen som sørger for å ordne en løsning på dette problemet som åpenbart rammer undervisningen vår. Jeg vil oppfordre alle til å støtte elevstreiken!

Eirik Aarnes (17)