SiD

Si;D-innlegg: Hva går det av nordmenn? Hvor har det blitt av høfligheten, ydmykheten og mangfoldet?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
I dagens samfunn skal man nærmest slå fra seg på alle mulige måter for å bli akseptert. Jeg kjenner flere flotte mennesker som har blitt mobbet på skolen fordi de er for snille, og vil andre for godt, skriver Anonym (19).

Bussturen fra sentrum begynner med et kappløp om å få en god plass å sitte, i den snart så overfylte bussen. Tre menn skubber borti hverandre i kampen mot å nå først fram til setene. Det hele ligner en parodi på noe som skulle blitt kalt: «meg først». Jeg går innom matbutikken på vei hjem, og der ser jeg Dagbladets avisforside om hvordan ungdommer blir mobbet inn i Nav.

Må man være så ego og tøff?

Hva er det som går av nordmenn? Hvor har det blitt av høfligheten, ydmykheten og mangfoldet? I dagens samfunn skal man nærmest slå fra seg på alle mulige måter for å bli akseptert. Jeg kjenner flere flotte mennesker som har blitt mobbet på skolen fordi de er for snille, og vil andre for godt.

Ja, for det går an å havne på et Nav-kontor selv om man i utgangspunktet har 5 i snitt, og er høflig. For så lenge man ikke er overeksponerende, kjeftesterk og «tøff», har man ikke så mye man skulle ha sagt i den norske skole..

Egosentrismens pris

Det finnes også mange som bare ser på at uskyldige mennesker blir latterliggjort og angrepet, dag etter dag, uten at de griper inn. Dette er folk som tilsynelatende er nøytrale på utsiden, hvorpå man på innsiden har tatt sitt valg om å beskytte seg selv og sin posisjon.

Slik lar man urettferdigheten få holde på i taushet, og de rammede ungdommene havner på Nav, i en kiste, i psykiatrien, i fengsel, eller som bitre medborgere i et samfunn styrt av egosentrisme.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Les også

  1. Jeg er omringet av folk, men er fremdeles ensom

  2. Jeg er så lei av psykologer!

  3. Begrepet «voldtekt» strekker ikke til

Anonym (19)

Les mer om

  1. Kultur
  2. Dagbladet
  3. Mobbing