SiD

Russetiden 2018 er allerede i gang. 2018!

  • Gutt fra Vestfold (17)
Vi skal være engasjerte i skolearbeidet, slik at vi kommer oss gjennom videregående, og ikke må ta opp fag på grunn av fylla skriver Gutt fra Vestfold (17).

Si ;D-innlegg: Presset om å starte russefeiringen tidlig blir sterkere for hvert år.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Nylig tok russen årets «skitur» over svenskegrensen til Sãlen. Selvfølgelig er det ikke noen vanlig skitur, det er kun et dekknavn på enda et landstreff med fyll og fest som det dukker opp stadig flere av.
Det sjokkerer meg å se hvordan presset på å starte russefeiringen tidlig vokser for hvert kull.

Etter turen la arrangørene ut et bilde på Instagram der de flytter fokuset til 99-årgangen, og begeistret sier at mange allerede har tatt kontakt.

Er det så utrolig morsomt å se at et kull der ikke alle er 17 enda er klare for fyll og fest? Det virker litt ekkelt.

Jeg mener vi trenger en moralsk oppfriskning i markedsstrategiene mot russen. Elever på videregående skal følge med på skolen og ta til seg det de lærer. Jeg ønsker å få utbytte av skolen.

Jeg synes ikke russetiden skal vare hele tredjeklasse

Jeg støtter også russetiden, men kun som en feiring på slutten av 13 års skolegang. Jeg synes ikke russefeiringen skal være en fyllekule som skjer hver helg gjennom tredjeklasse, pluss en hel måned der alt man tenker på er å være kul og vise frem den røde, svarte eller blå buksen sin.

Markedsføringen rundt russefeiringen, men også all oppmerksomheten festene får både på sosiale medier og hos venner, er veldig distraherende og fristende. Fokuset mitt på skolen blir utfordret når alle vennene mine allerede planlegger russetiden. Den eneste måten å stenge ute dette festpresset på, er å unngå venner og sosiale medier.

Fokuset mitt på skolen blir utfordret når alle vennene mine allerede planlegger russetiden

Det vil jeg selvfølgelig ikke. Det må finnes bedre måter å bli kvitt det presset på.

Vi skal være engasjerte i skolearbeidet, slik at vi kommer oss gjennom videregående, og ikke må ta opp fag på grunn av fylla. Distraksjonen må motkjempes. Det er galt å la elever bli sendt på russetreff allerede i november. Eksamensresultatene blir neppe gode om russetiden blir en evig fest på videregående. Hvordan kan russefeiringen bli en ren avslutningsfest for videregående, slik det var før?


Russen og russetiden er alltid et tema som engasjerer – her kan du lese mer:

Les også

  1. Slik gikk det da vi testet helsen til russen før og etter treukers-festen

  2. Øivind (19): Russetiden var ikke verdt det. Ikke i det hele tatt. Det jeg husker er tapet av kjæreste og venner.

  3. Helene Skjeggestad: Flytt russetiden til etter eksamen


Vandreruss, bussruss, campingruss — eller ikke russ?

— Man vil ha en buss som blir husket, sier russ Daniel Foss Torgunrud. Han har Europas største buss, og sammen med en campingvognruss, en gåruss og en som har valgt ikke å være russ i det hele tatt, gjester han ukens podkast.

Hør en av våre mest populære podkast-episoder:

Les mer om

  1. Russen
  2. Russetid