Tre grunner til at unge må beholde dagens regjering

  • Kristin Ervik Snortheim (18)
    Kristin Ervik Snortheim (18)
Erna Solberg er den beste statsministeren for unge, mener Kristin Ervik Snortheim.

Vår generasjon fortjener fire nye år med Erna.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

17. september skrev Aleksander Snarheim (18) om tre grunner til hvorfor han, som førstegangsvelger, mener vi unge burde stemme frem en ny regjering.

Jeg ønsker en regjering som tar hele samfunnet på alvor. Derfor trenger Norge fire nye år med Erna som statsminister – en statsminister som tar både kvinner, klima og elever på alvor. Akkurat en slik regjering Snarheim etterspør.

1. Elevene

Fraværsgrensen kan virke kjip, men forskningen er klar. Den har bidratt til at flere møter på skolen, og elevenes karakterer går opp. Men skal man virkelig ta elevene på alvor, mener vi at man i det minste kan starte med, er å gi elevene friheten til å velge skole selv.

Derfor vil vi innføre fritt skolevalg i hele landet. For det er elevene som vet best hvilken skole de vil gå på, ikke fylkespolitikerne fra venstresiden.

2. Klima

Ingen regjering har noen gang kuttet like mye i utslipp som denne.

Samtidig la regjeringen frem en klimaplan i fjor som sier nøyaktig når, hvem, hvor og hvordan vi skal nå klimamålene i Parisavtalen innen 2030.

Skal vi kutte ut oljen, trenger vi fornybare energialternativer, som mer vindkraft og havvind. Men dette er flere partier på venstresiden imot.

Det er veldig enkelt å klage på at det ikke gjøres nok, men enda vanskeligere faktisk å komme med tiltak selv. Sistnevnte er det bare Høyre som gjør.

3. Kvinners rettigheter

Jeg ville aldri vært med i et parti som innskrenket mine egne rettigheter.

Abortloven er i praksis lik sammenlignet med sist gang SV styrte.

Og er det én ting vi er enige om, så er det at kvinner fortsatt skal ha rett til å ta abort.

Som førstegangsvelger mener jeg vår generasjon fortjener fire nye år med Erna som statsminister. Kun på den måten kan vi gi mer frihet til oss elever, og ikke minst få ned klimagassutslippene.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!