SiD

Jeg ser ikke problemet med at Hareide går i Pride-paraden | Elina Totland, Osterøy KrFU

  • Elina Yamina Totland Hamdani (16), Lokallagsleder i Osterøy KrFU
Denne gangen handler det ikke om politikk eller hvem KrF mener bør gifte seg. Denne gangen handler det om solidaritet, skriver Elina Totland i KrFU.

Si ;D-innlegg: Denne gangen handlet det ikke om politikk, men om solidaritet. Hilsen KrFU-medlem.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

At Knut Arild Hareide valgte å delta på årets Pride-parade har ikke bare høstet positive kommentarer. Tvert imot har vel kanskje det mest negative kommet fra KrF-medlemmer selv.

Det blir blant annet sagt at Pride-paraden i utgangspunktet ikke er en ren støttemarkering, men mer en feiring. Men når det er LHBT-samfunnet som blant annet ble rammet i Orlando, hvorfor skal man da ikke kunne vise sin solidaritet i akkurat deres forum?

  • Jeg kan ikke forvente at alle er enige i alt jeg gjør eller sier som partileder, sier Hareide selv. Men antallet utmeldelser kan han telle på én eller to hender.

Vi kan vise støtte selv om vi er uenige

Denne gangen handler det ikke om politikk eller hvem KrF mener bør gifte seg. Denne gangen handler det om solidaritet. Om å vise støtte. Selv om man er uenig i politiske saker, kan man likevel komme sammen og vise sin støtte mot vold, trakassering og diskriminering.

Jeg er stolt over å ha en partileder som velger å vise sin solidaritet og støtte.

Det er her jeg sliter med å forstå hvorfor det skal være et problem for oss i KrF at Hareide deltar. Mange blir frustrert og mister tilliten til Hareide fordi han deltar, og det skal de få lov til å mene. Men er det noe vi i KrF vet, er det at alle mennesker er skapt forskjellig.

Elina Totland spør: Hvorfor lager vi stor ståhei, når alt Hareide ønsker er å vise sin støtte og solidaritet mot alt det forferdelige som har skjedd den siste tiden?

Likevel skal vi behandle hverandre med respekt. Hvorfor lager vi stor ståhei, når alt Hareide ønsker er å vise sin støtte og solidaritet mot alt det forferdelige som har skjedd den siste tiden?

Jeg forventer at man respekterer andre

Jeg har respekt for mennesker som mener at et ekteskapet skal være mellom mann og kvinne. Men jeg forventer at man skal kunne respektere at andre mennesker velger å leve et annet liv. For KrF skal også kunne ha en politikk for dem som velger å leve på en annen måte.

Jeg er stolt av å være medlem av KrF

Akkurat nå er jeg veldig, veldig stolt av å være medlem av KrF. Jeg er stolt over å ha en partileder som velger å vise sin solidaritet og støtte.

For om ikke vi i KrF kan legge uenigheter til sides, og komme sammen og vise solidaritet, da tror jeg det er på tide at vi tar en runde med oss selv. Min tillit til Hareide er på ingen måte svekket.


Årets Pride-parade ble tidenes største! Hos Aftenposten kan du lese mye om kjærlighetsfesten:


Psst! Har du hørt på Si ;D-podkasten?

Vi har blant annet prøvd å manøvrere oss gjennom jungelen av seksualitet. Vet du hva det betyr å være demiseksuell?

Hør hele episoden her:

Les mer om

  1. Knut Arild Hareide
  2. Pride
  3. Kristelig Folkeparti (KrF)
  4. LHBT