Hvem skal få sutre?

afp000760671.jpg

Vi må huske å klage på det vi kan klage på.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Kjære Anine, jeg heter Simon Berger og går nå tredje året på studiet mitt ved NTNU i Trondheim.

Jeg får akkurat som du helt greie karakterer på skolen og jobbet hele sommeren.

Hvordan du har råd til skolepenger, husleie, mat, klær, frisør, lege, tannlege, treningssenter, månedskort og tre ferier fra egen lomme er for meg et mysterium, men at du pr. definisjon er en overarbeidet superstudent er det ingen tvil om.

Les innlegget fra Anine Nessa Malm (20) som startet debatten:

Les også

Kjære studenter: Slutt å sutre!

Fulltidsstuderende skal i utgangspunktet bruke 40 timer i uken på forelesninger og pensum. De fleste jeg kjenner som går på mer krevende studier, bruker gjerne mer. Fakta er at Lånekassens støtte er en utdatert sum. Den er mindre enn både 1G og minstepensjonen her til lands.

Men vi må huske å klage på det vi kan klage på. Selv om du, jeg og mange andre klarer seg fint er det altfor mange av dem som lever på nudler og vann den siste uken før stipendet kommer.

Les også: Provoserende statsbudsjett

En økning i basisstøtten fra Lånekassen med 3,65 prosent til neste år er riktignok en økning, men fortsatt langt ifra nok til å kunne gjenreise heltidsstudenten.

Vi må klage og sutre ikke først og fremst for oss selv, men for studentene som kommer etter oss, fordi det er ingen andre som kommer til å gjøre det for dem.

Les flere Si;D-innlegg her:

Simon Berger (20)