SiD

Det ble visst ikke vanlige asylsøkeres tur

  • Hans Jacob Huun Thomsen (20)
    Sentralstyremedlem, Unge Venstre
I Hurdalsplattformen virker det som Arbeiderpartiet har glemt hva solidaritet betyr, skriver Hans Jacob Huun Thomsen (20).

Det er skammelig at Arbeiderpartiet konkurrerer med Fremskrittspartiet om å ha strengest mulig innvandringspolitikk.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Onsdag ble Arbeiderpartiet og Senterpartiets nye regjeringsplattform lagt frem. I tillegg til politikk som å lete etter mer olje og svekke kravene til lærere, inneholder Hurdalsplattformen også historiske innstramminger i asylpolitikken.

De eneste som jubler over den kommende flyktningpolitikken, er Sylvi Listhaug og Fremskrittspartiet.

Den nye regjeringen vil blant annet øke bruken av midlertidige oppholdstillatelser og gjøre det vanskeligere å få permanent opphold. De vil også begrense retten til familiegjenforening – et tiltak FN mener bryter med menneskerettighetene.

Samtidig vil de sende asylsøkere tilbake til «trygge land utenfor Europa». Det betyr regelrett å gi blaffen i våre internasjonale forpliktelser. Den nye regjeringen ender opp med å skyve ansvaret fra seg i en tid hvor politisk samarbeid og solidaritet aldri har vært viktigere.

Konkurrerer med Frp

Den nye regjeringen ser nemlig ut til å glemme det faktum at vi står midt i en global flyktningkrise. Over 80 millioner mennesker er i dag på flukt fra krig, elendighet og fattigdom, hvorav nærmere halvparten av dem er barn.

Ingen bør straffes for å bli født på feil sted til feil tid. Som et av verdens rikeste og beste land å bo i har vi en plikt til å stille opp for dem som trenger det.

Derfor er det skammelig at Arbeiderpartiet konkurrerer med Fremskrittspartiet om å ha strengest mulig innvandringspolitikk.

Glemt solidaritet

Heldigvis har Venstre de siste åtte årene holdt Fremskrittspartiet i ørene og vunnet gang på gang i forhandlinger i regjering og storting.

Nå som vi får en ny regjering, frykter jeg for verdens flyktninger. Arbeiderpartiet og Senterpartiet har igjen mulighet til å søke flertall med Fremskrittspartiet, slik de gjorde i fjor vinter da de gikk sammen om en strengere og mer brutal asylpolitikk.

I Hurdalsplattformen virker det som Arbeiderpartiet har glemt hva solidaritet betyr.
Det ble visst ikke vanlige asylsøkere sin tur.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les også

  1. Dette er politikken de er enige om å føre de neste fire årene

  2. Stor skrivekonkurranse for ungdom: Hva skulle du ønske du visste?

Les mer om

  1. Asylpolitikk
  2. Støre-regjeringen