SiD

Kunsten å engasjere seg

Et nyttårsforsett trenger ikke å handle om å trene mer, studere mer eller å trappe ned på godteriet. Mitt nyttårsforsett handler om å engasjere meg mer.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Verden trenger engasjerte ungdommer, skriver Erik Steinsbu Wasberg (16)

Det å engasjere seg gir tilbake kunnskap, energi og venner for livet. Noen engasjerer seg i politikk, andre i miljøvern og noen i dans. Uansett hvordan du gjør det, kan og bør alle engasjere seg! Det gir nettopp mye tilbake. Etter flere år i politiske organisasjoner og fritidsorganisasjoner har jeg vokst som menneske. Ved å gjøre en forskjell eller hjelpe andre vil man få igjen energi til å bruke med venner eller på skolebenken.

Sosialt

Mine beste venner har jeg fått ved å engasjere meg. De nye ansiktene man møter har som oftest samme interesse og lidenskap som deg.

Det er ikke bare arbeid når man jobber frivillig. Som oftest er det veldig mange sosiale aktiviteter, som kosekvelder og sommerleirer. Disse vil du kanskje huske resten av livet. Det å ha et stort kontaktnett kan dessuten komme godt til nytte, og da er dette den perfekte metoden på å stifte bekjentskap.

Selv er jeg med i alt fra Norges Speiderforbund til Unge Høyre, og har gjennom de blitt kjent med svært mange forskjellige og hyggelige personer. Speiderleirer og valgvaker vil jeg huske i årevis fremover.

Mye å lære

Selv om ikke lommeboken din blir større, gir det deg store muligheter og evner videre i livet. Frivillig arbeid og engasjement tar seg godt ut når man skal søke jobb senere. Hvis du har engasjert deg, kommer du ofte frem i rekken.

Drømmejobben kan derfor bli din ved å engasjere deg

I et tidligere Si ;D innlegg kom det frem at Google Norge-sjefen mente at hvis han fikk to søkere, en med 5,5 i karaktersnitt uten noe engasjement å vise til — og en med 5 i karaktersnitt som har engasjert seg, vil han velge sistnevnte. Drømmejobben kan derfor bli din ved å engasjere deg. Dessuten gir det deg egenskaper og evner du garantert vil få nytte av i hverdagen.

Følelsen av å gjøre en forskjell

Den beste følelsen jeg har opplevd, har vært å gjøre en forskjell. Følelsen av å vite at du gjør noe som forandrer. Noe som viser at du er helt unik. Det viktigste er ikke hvor mye eller omfattende du engasjerer deg, men heller at du gjør det. Ved å skrive noen par ord i Si; D, stille opp på foreningens loppemarked eller være med på en underskriftskampanje, kan du selv være med.

Sammen kan ungdommen endre verden og gjøre en forskjell.

Mange forstår ikke hvordan jeg klarer å være engasjert flere steder, være sosial og samtidig få gode karakterer. Jeg tror det hele ligger i hvordan man prioriterer tiden. Ønsker du å se hele sesongen av en amerikansk såpeopera, fremfor å engasjere deg? Verden trenger engasjerte ungdommer. Vi er tross alt fremtiden.

Lykke til!

Erik Steinsbu Wasberg (16)