Klimapolitikken som aldri har fungert

Det AUF sliter med å forstå, er at oljeinntektene er helt nødvendige for å finansiere den grønne omstillingen, skriver debattantene. Bildet er fra Sleipner A-plattformen i Nordsjøen.

Heldigvis er det Arbeiderpartiet og ikke AUF som sitter i regjering.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

En utbygging av oljefeltet Wisting blir feil med tanke på å nå klimamålene, skriver Emanuel S. Nielsen og Marit M. Schrøder fra Oslo AUF i et Si ;D-innlegg 5. oktober. Det AUF sliter med å forstå, er at oljeinntektene er helt nødvendige for å finansiere den grønne omstillingen.

Det er på grunn av norsk olje og gass at vi får kuttet flere titalls millioner av tonn med CO₂ i andre land.

Store summer

Fremskrittspartiet vil fortsette med norsk olje- og gassproduksjon. Norsk gass kutter 27 millioner tonn CO2 i Storbritannia hvert eneste år, ifølge anslag fra 2019. Fortsetter vi å pumpe opp norsk olje, vil norsk gass kombinert med vindkraft kunne kutte hele 70 millioner tonn i Polen.

I tillegg eksporterer vi gass og strøm til Europa, som gjør at andre land kan redusere bruk av kullkraftverk.

Andre tar over

Norge bruker også store summer på å kutte utslipp gjennom å plante skog, investere i ny teknologi og stimulere til grønne arbeidsplasser. Ved å slutte å pumpe opp norsk olje vil disse tiltakene trues, og man vil ende opp med at land som Saudi-Arabia eller Russland tar over oljeproduksjonen istedenfor. Til syvende og sist er den norske oljen en smule grønnere enn andre lands.

Å kutte i norsk olje- og gassproduksjon vil føre til en langt dårligere norsk økonomi, og det hjelper ingen. Hverken de landene Norge hjelper i dag, eller våre fremtidige generasjoner.

Det er ikke noe nytt at AUF og Arbeiderpartiet er uenig i oljepolitikken. Heldigvis er det Arbeiderpartiet og ikke AUF som sitter i regjering.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

�� Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!