SiD

Skolen kan bidra til holdningsendring

  • Amalia Dögg Ingvarsdóttir (13)
    Amalia Dögg Ingvarsdóttir (13)
Hvis flere hadde lært mer om seksualitet fra ung alder, hadde kanskje folk hatt mer frihet til å være seg selv, skriver Amalia Dögg Ingvarsdóttir (13).

Hvorfor lærer vi ikke mer om seksualiteter og kjønn på norske skoler?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Det er ingen ulemper ved å lære barn og ungdom om tema knyttet til LHBT+(lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og andre). Jeg hører flere ganger hver uke støtende og nedlatende ord mot denne gruppen. På skolen ser jeg helt klart at vi trenger å lære mer.

Lite kunnskap

Elever og lærere er så uinformerte om disse problemene at de ikke reagerer på det. Jeg har så vidt sett noen ta til motmæle når de ser dette skje. Mange skoleelever bruker homofobiske og transfobiske ord, som om det er greit!

Jeg mener at det viser tegn til mangel på undervisning og kunnskap om seksualiteter og kjønn. Det burde ikke være vanskelig å vie noen flere timer av læreplanen til dette.

Kunnskap fjerner fordommer

Hvis flere hadde lært om dette fra ung alder, så hadde det kanskje vært mindre fordommer og hat mot LHBT+-personer. Da hadde kanskje folk hatt mer frihet til å være seg selv.

Jeg vil ha en grunn til at det ikke er undervisning i tema. Jeg vil ha en grunn til at dette ikke er viktig nok for skolene til å lære om. Er det ikke viktig å være informert nok om LHBT+, når det kan gjøre samfunnet litt tryggere for flere?

Samfunnet burde være og føles trygt for alle. Uansett hvem det er!

Amalia Dögg Ingvarsdóttir (13).

Sjekk ut hvordan du kan vinne 5000 kroner:

Les også

Konkurranse: Hva har gått bra i 2020?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Kjønn
  2. Undervisning