SiD

Kan dere ikke flekse litt mindre muskler og kjønnsorgan, og ta vare på dem rundt dere i stedet?

Det finnes grenser – selv for russen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Jenter byr faktisk på mer. Hvordan blir samfunnet når vår generasjon har disse verdiene? spør Tuva Bjerkebakke (18) om kulturen og holdninger blant russ.

På Facebook annonserer en gutte-russebuss for sin russekro med teksten «Da er det dags for å sikre seg billetter til stadens utvilsomt feteste kro». For å komme inn må man ha på seg armbåndet med teksten «fitte og pils».

Jeg er selv russ i år, og jeg gleder meg også til å gjøre ting man ellers ikke gjør; drikke øl som cola, ha masse rå sex og til å være barnslig med egg og sprittusj. Jeg gleder meg til å være på kanten.

Men selv om russetiden skal være drøy, finnes det grenser. For nå føler jeg meg krenket. Seksualiseringen bør stoppe et sted.

Les temasaken med skribenten her:

Les også

Russejenter vil ta et oppgjør med sexistiske holdninger

Jenter byr faktisk på mer

Som kvinne krenkes jeg. Ja, jeg er kanskje en nærtagen feminist, og ytringsfriheten gir alle rett til å skrive det man vil. Men skal ikke «festen i deres liv» handle om noe mer enn noe så upersonlig som dette? Jenter byr faktisk på mer. Har dere vist armbåndet til mødrene deres?

Hvordan blir samfunnet når vår generasjon har disse verdiene? Jo da, det er russetid, og det er lov å være litt uanstendig. Men det er ikke alt vi bør «ta med en klype salt».

Utsagnet uttrykker usunne holdninger som vi burde dra opp ved rota. Derfor velger jeg ikke å le det bort.

Fleks litt mindre muskler og kjønnsorgan

Temaet voldtekt kommer alltid opp i forbindelse med russetid. Deres utsagn er med på å legge et grunnlag for objektvisering, som igjen legger grunnlag for overgrep.

Jeg lurer på om dere tenkte på det da dere trykket disse armbåndene.

Hvorfor synes gutter at andre gutter som bruker jenter som leketøy, er mandig og kult? Kan dere ikke flekse litt mindre muskler og kjønnsorgan, og ta vare på dem rundt dere i stedet? Og hva er egentlig galt i å vise litt uskyld?

Kan det ikke handle om noe mer?

«Jenter og pils» hadde sjarmert jentene i senk – er det ikke det dere ønsker? Kan ikke russetiden handle om at vi skal ha det gøy sammen, ikke at dere skal ha det gøy i oss?

Jeg håper dere modnes, jeg håper dere endrer kvinnesyn. Fortsetter det slik, gruer jeg meg til å komme i et arbeidslivet med dere, hvor seksuell trakassering er helt normalt og helt ok.

Følg Aftenposten Si;D påFacebookogTwitter

Les også

  1. Russejenter tar oppgjør med sexistiske holdninger

  2. Jeg visste ikke at det var voldtekt

Tuva Bjerkebakke (18)

Les mer om

  1. Russetid