Kvinnene tapte da Trump vant | Asli Altunøz

Jeg bor ikke i USA, men dette presidentvalget kommer mest sannsynligvis til å påvirke hele verden, skriver Asli Altunøz (19).

Si ;D-innlegg: Hvordan skal jeg nå forklare brødrene mine og mine eventuelle fremtidige sønner at det er galt å slenge dritt mot kvinner og se på dem som objekter?

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

En hel verden er i sjokk over presidentvalget. Donald Trump vant. Det er egentlig ikke et sjokk i seg selv. Alle visste at han hadde en reell sjanse til å vinne, men å se det bli virkelig føles som et stort slag i fjeset.

Mange så på valget som et valg mellom «pest og kolera».

Personlig mener jeg at dette er en fullstendig overdrivelse og en helt gal konklusjon. Donald Trump er begge disse sykdommene.

Man trenger ikke nødvendigvis å like Hillary, men hun har desidert mest erfaring innen politikk, med tidligere karriere som både utenriksminister og førstedame.

Og så har vi Trump, da. Hvem var han igjen? En eiendomsmogul og milliardær. Og hvis du håper at jeg ikke skal gjøre dette om til en diskusjon om kjønn, så kan du egentlig stoppe å lese her. For det skal jeg.

Husk alt han har sagt

Det er spesielt én ting som gjør meg utrolig sint, og som ikke kan unnskyldes. Det er aldri blitt lagt noe skjul på Trumps upassende oppførsel mot kvinner. Han har tatt på kvinner uten deres tillatelse, sagt krenkende ting om dem, hevet seg over dem, rangert dem etter utseende og så videre.

Det er aldri blitt lagt noe skjul på Trumps upassende oppførsel mot kvinner, skriver Asli Altunøz (19).

Listen kunne sikkert fortsatt i en evighet.

Bare la dette synke inn i noen sekunder. Jeg bor ikke i USA, men dette presidentvalget kommer mest sannsynligvis til å påvirke hele verden. Ikke bare hva Trump gjør, men også det at han i det hele tatt kom så langt som å bli valgt.

Hvordan skal jeg forklare søstrene mine og mine eventuelle fremtidige døtre at de er mer enn bare kropper?

Jeg vil at du skal huske på dette neste gang du tenker at livene til overgrepsanklagede menn blir ødelagt.

Forklaringsproblem

Hvordan skal jeg nå forklare brødrene mine og mine eventuelle fremtidige sønner at det er galt å tafse på kvinner? At det er galt å slenge dritt mot kvinner og se på dem som objekter?

Hvordan skal jeg kunne forklare dem at overgrep er en ond handling, når en av verdens mektigste ledere blir beskyldt for det, for så å bli valgt?

Hvordan skal jeg forklare søstrene mine og mine eventuelle fremtidige døtre at de er mer enn bare kropper?

Hvordan skal jeg forklare dem at enhver mann som overgriper seg på dem kommer til å møte konsekvenser, når anklagene ikke har noen konsekvenser for Trump i valget? spør Asli Altunøz (19).

Hvordan skal jeg forklare dem at enhver mann som forgriper seg på dem kommer til å møte konsekvenser, når anklagene ikke har noen konsekvenser for Trump i valget?

Hvordan skal jeg forsikre dem om at de kan oppnå hva de vil i hele verden, når vi ser at en kvinne må jobbe dobbelt så mye for å være halvparten så bra som en mann?

Selv når mannen åpenbart ikke har noen politisk erfaring og i tillegg uttaler seg om og behandler kvinner som om de skulle ha vært stuemøbler.


Hør AftenpostenVerden sin podkast om valgresultatet

Vårt USA-team analyserer Donald Trumps valgseier og hvorfor tapte Hillary Clinton? Medier og analytikere feiltolket sinne og opprøret blant hvite arbeidere.

Lytt i spilleren under, på SoundCloud, i iTunes eller fra vår RSS-strøm.


Eller hør Aftenpodden Si; D her: «Jeg må være perfekt» - hvordan bli kvitt tankegangen

Er du en av dem som tenker at du ikke kan slappe av før du er perfekt? Det er du ikke alene om.

Psykolog Aksel Inge Sinding gir deg råd til hvordan du kan kvitte deg med denne tankegangen.

Episoden er første episode i miniserien vår om negative leveregler vi pålegger oss selv.

  • Hør gratis med ett klikk her:
Les også

Her kan du høre alle Si ;D-podkastene!


Slik blir du podkast-abonnent:

— For iTunes: Trykk her

— Android eller annen telefon? Søk på Si ;D i din podkast-app.

— Soundcloud: Trykk her