SiD

Elvestuen svarer Ragnhild Hovda (17): - Alle busselskaper må innføre billige ungdomskort

 • Ola Elvestuen
  Ola Elvestuen
  Klima- og miljøminister (V)
Det er viktig å støtte politikere som vil gjøre miljøvennlige reiser bedre der du bor, skriver Ola Elvestuen (V).

Vi må jobbe sammen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Hvorfor er det billigere å fly til London enn å ta bussen til Skien? spør Ragnhild Hovda i Si;D 19. august. Jeg er enig med henne i at det er dumt.

Prisen på en flybillett bestemmes hovedsakelig av markedet. Likevel er det mye vi kan, og må, gjøre for å få ned utslippene fra fly og få flere til å velge mer miljøvennlig reise.

Jobber for elektriske passasjerfly

Regjeringen har innført en flypassasjeravgift som øker prisen på flybilletter. Den er høyere på flyturer utenfor Europa enn innenfor. Jeg jobber også for at FNs luftfartsorganisasjon skal ha internasjonale utslippskrav.

Vi må også bruke menneskeskapte klimaløsninger. Fra neste år stiller vi krav om økt bruk av klimavennlig biodrivstoff som ikke skader regnskogen. Vi jobber også for elektriske passasjerfly i Norge.

Les også

Les hva NOR-WAY bussekspress svarte på kritikken

Billige ungdomskort

Så må vi samtidig gjøre buss, tog, båt og bane billigere og bedre. Regjeringen bruker over 25,3 milliarder kroner på jernbanen i statsbudsjettet i år, og 1,5 milliarder kroner til kollektivtrafikk i byer. Nå har vi en ny enighet med enda mer penger til kollektivtransport i hele landet.

Jeg mener alle busselskaper må innføre billige ungdomskort. I lokalvalget er det viktig å støtte politikere som vil gjøre miljøvennlige reiser bedre der du bor. Vi må sammen jobbe for at det skal være enkelt å ta grønne valg i hverdagen


Har du fått med deg disse?

Les også

 1. Les Ragnhild Hovda sitt innlegg: Noe er galt når bussturen hjem koster mer enn en tur til London

 2. Det er ikke Syden-turen som er problemet. Det er mangelen på alternativer, skriver Oskar Eikeseth

 3. Oslo og Akershus i full strid om billettpriser på buss, T-bane og trikk


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les mer om

 1. Buss
 2. Klima
 3. Kollektivtransport
 4. Tog