SiD

Vi straffes med nynorsk

Det er ikke lett å forholde seg til så mange ulike språk i skolen, så jeg trenger ikke to varianter av norsk på toppen av alt, skriver Rameen Jamshaid (14).
Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Nynorsk er obligatorisk for minoritetselever som får over fire i norsk. Elevene blir tvunget til å ha et fag de ikke kommer til å få bruk for i fremtiden. Det har staten bestemt.

De hardtarbeidende elevene blir altså tvunget til å ha nynorsk. De må da sette av en ekstra time på timeplane, så istedenfor å slutte ti på halv to på skolen, må de slutte halv tre. Den timen kunne vi heller ha brukt til noe fornuftig, som norsk bokmål eller matte.

Les også

Nynorsk blir spynorsk

Det finnes elever som har vansker med norsk bokmål og fortsatt har fire i karakter — elever som har lyst til å forbedre seg i norsk. De prøver kanskje å få til fem eller seks på karakterkortet til sommeren. Men nei da, nå er det jo blitt enda vanskeligere for disse elevene, siden nynorsken har hoppet inn. Se for deg en jente som er født og oppvokst i Norge. Foreldrene hennes har indisk bakgrunn. Denne jenta har norsk og engelsk på skolen, snakker morsmålet sitt hjemme, har spansk som fremmedspråk og nynorsk. Det er ikke lett å forholde seg til fem forskjellige språk.

Det er bedre å bli god i bokmål enn nynorsk.

Rameen Jamshaid (14)