SiD

Hvor mange terrorangrep må til før folk ser at islam er problemet?

  • Karl (18)
Kanskje folk ser problemet, men ikke tør å si det? spør Karl (18).

Mye av det forferdelige islamistiske terrorister gjør, blir akseptert i Koranen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Denne måneden foregikk den verste masseskytingen i USAs historie. Igjen fikk vi høre den gamle og gale bortforklaringen: "Dette har ingenting med islam å gjøre".

Dette hører vi hver gang det foregår et islamistisk terrorangrep. Jeg spør: Hvor mange terrorangrep må egentlig til før folk flest ser problemet?

Homofili blir ikke tolerert

Kanskje folk ser problemet, men ikke tør å si det? Det er åpenbart at det er problemer med islam, om man tror på ulike tolkninger eller ikke.

For hvis disse typene terrorangrepene virkelig ikke hadde hatt noe med islam å gjøre, ville det ikke vært noe terrorisme av denne sorten.

I dette tilfellet er det helt klart at homofili ikke blir tolerert i islam, at homofile blir sett ned på, og at drap av dem kan rettferdiggjøres, ifølge Koranen.

Vi må tørre å snakke om det

Mye av det andre forferdelige som islamistiske terrorister gjør, blir også akseptert i Koranen. I 8:12 står det at man skal "kaste skrekk i de vantros hjerte", noe som gjenspeiler seg i det nylige terrorangrepet i Orlando og tidligere angrep i Brussel og Paris.

Hvis vi skal få en slutt på slike terrorangrep, må vi alle forstå hva som er problemet og tørre å snakke om det. Mange sier at det å vise frykt betyr at terroristene får det som de vil, og at de derfor vinner.

Men på hvilken måte er det å komme med bortforklaringer og ikke tørre å si hva problemet er, noe som helst bedre? På ingen måte, mener jeg.

Etter terroren i Orlando fikk vi inn mange innlegg om seksualitet. Du kan lese noen av reaksjonene her:


Hør også vår podkast!

For to år siden opplevde hun panikkangstanfall for første gang. Hun var sikker på at hun skulle dø.

Siden fulgte en lang periode med det hun beskriver som «et rent helvete».

Det kan være vanskelig å navigere i podkast-universet. Men her har vi samlet alle våre. Her finner du garantert et tema du interesserer deg for!

Slik blir du abonnent:

— For iTunes: Trykk her

— Android eller annen telefon? Søk på Si ;D i din podkast-app.

— Soundcloud: Trykkher

Les mer om

  1. Homofili
  2. Orlando-terroren
  3. Islam