SiD

Israel frykter sannheten

Utestengelsen av Gilbert vitner om en bekymrende tendens i Israel, der meninger som går imot Israels offisielle retorikk blir slått hardt ned på.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Lege Mads Gilbert er blitt permanent utestengt fra Gaza. Her fra Shifa sykehus i Gaza i juli. Foto: Jørgen Lohne

Den norske legen og Palestina-aktivisten Mads Gilbert er blitt permanent utestengt fra Israel. Det vil gjøre det svært vanskelig for ham å få tilgang til Gazastripen, hvor han har drevet medisinsk bistad i over 30 år. Utestengelsen av Gilbert vitner om en bekymrende tendens i Israel, der meninger som går imot Israels offisielle retorikk blir slått hardt ned på.

afp000771551.jpg Foto: Privat

Det er betenkelig at utestengelsen kommer i år, ettersom Mads Gilbert har stilt opp i en rekke intervjuer der han har fortalt om tilstandene på Gazastripen under Israels seneste offensiv i sommer. I uttalelsen fra de israelske sikkerhetsmyndighetene heter det at «Mads Gilbert er utestengt av sikkerhetsgrunner». En kan spørre seg selv hvilken trussel en lege utgjør mot Israel. Den eneste virkelige trusselen Mads Gilbert utgjør er at han forteller internasjonale medier om de sanne tilstandene på Gazastripen, noe som Israel liker svært dårlig ettersom de har stemplet ham som antisemitt.

Å nekte en lege innreise til Gaza for å behandle skadde, er moralsk forkastelig og bare et av mange ledd i Israels konstante krigføring mot Gazastripen.

Israel liker å kalle seg selv for «det eneste demokratiet i Midtøsten», men begynner tvert imot å oppføre seg som et diktatur når de prøver å stanse informasjonsstrømmen fra Gaza og samtidig tie om opposisjonens synspunkter.

Evert Whitehouse (18)