SiD

Sett grenser for politikk | Ole Jakob Warlo

  • Ole Jakob Warlo (20)
Individet må selv stå rakrygget opp mot retusjering og reklame, skriver Ole Jakob Warlo (20), 1. nestformann, Oslo Vest FpU.

Si ;D-innlegg: Staten skal ikke bruke tid og penger på å regulere markedsføringen som brukes i et fullstendig lovlig marked.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.


Christine Evjen fra Grønn Ungdom kritiserer 6. juni partier, åpenbart Frp, som fremmer markedsfrihet. Dette kaller hun for absurd. Jeg mener tvert imot det er absurd at Grønn Ungdom skal regulere hva hvert enkelt selskap skal reklamere for.

Håpløs tilnærming

Det er sant at vi lever i et samfunn hvor informasjon har kommet tettere på oss. Dagens unge lever under press på flere samfunnsarenaer. Men å skulle forby «markedsføring av kosmetisk kirurgi, slankemidler, reklamer der kaloriinnhold er oppgitt som et element for markedsføringen og mannekengdukker med medisinsk uforsvarlige kropper», er en håpløs tilnærming.

Forbud er sjelden en god løsning på problemer. I stedet for at barnepikestaten skal skjerme ungdom fra alt umoralsk, kan vi ikke heller lære dem i større grad om å være litt mer kritisk til alt man ser? På den måten slipper man også innstramming av ytringsfriheten.

Du kan scrolle forbi

Å leie folket fra krybbe til grav for å skjerme dem fra alt som ikke nødvendigvis er positivt, er ikke en statlig oppgave. Vi må sette fokuset over på selvstendighet og ikke å ta alt for god fisk.

Påvirkningskraften reklame har på hvert enkelt menneske, er det mennesket selv som styrer. Ikke la alt gå inn på deg.

I en verden hvor man fra alle kanter opplever markedsføring om kroppsidealer er det individet selv som må stå rakrygget opp mot retusjering og reklame. Staten skal ikke bruke tid og penger på å regulere markedsføringen som brukes i et fullstendig lovlig marked.

Dersom man selger lovlige varer, så skal man selvfølgelig få lov til å reklamere for det også.

Liker man ikke reklamen for slankemidler på Facebook, så kan man scrolle forbi. Man trenger ikke å få staten til å forby det for deg.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Si ;D
  2. Plastisk Kirurgi
  3. Markedsføring
  4. Politikk
  5. Kroppspress