SiD

En datters bekjennelse

Alt jeg ber om er at du kommer hjem og retter opp i feilene dine, skriver Din datter (17)

– Jeg vil bare vite at vi barna er det viktigste du har.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Kjære pappa. Du aner ikke hvor mye jeg savner deg. Disse årene har vært tøffe. Jeg har følt at jeg har måttet ta ansvaret for deg, og jeg føler meg skyldig. Det verste er sorgen over å være forlatt. Men jeg er blitt stor og ser ting annerledes nå. Det er på tide at jeg forteller deg hva jeg føler.

"Pappa" er et verb

Jeg får ikke sove, for hver dag jeg våkner tror jeg du er død. Noen ganger må mamma overbevise meg om at du lever. Du har planlagt begravelsen din med meg, sagt at du ikke blir eldre enn 50 år. Det er vondt.

Tanken på at du har reist når jeg er syk, gjør meg sint. Hva er det i utlandet som er mer verdt enn meg?

Det har vært vanskelig at du har drukket og hatt dårlig økonomi. Det er ikke godt å bli redd når pappaen din tar et glass vin. Du blir ikke slem når du er full, men jeg kjenner deg ikke igjen — det er den mest skremmende følelsen i verden. Du mister kontrollen, akkurat som du har gjort med livet ditt.

Du er snill, pappa. Men du vet ikke helt hvordan en pappa skal oppføre seg. En pappa må være til stede. Jeg vet at du er glad i meg, men du må vise det. Jeg vet jeg er direkte nå, men det er viktig for meg at du forstår.

- Jeg er blitt syk

Mamma går ikke i butikken en gang, for hun er redd for meg. Jeg har blitt syk. Hun gråter mye. Tanken på at du har reist når jeg er syk, gjør meg sint. Hva er det i utlandet som er mer verdt enn meg? Hvorfor reiser du fra oss? Jeg føler meg som en mislykket datter. At jeg har gjort noe galt.

Jeg vet du også er syk, men det hjelper ikke å flykte fra det. I fjor sommer gikk alt så bra. Du var på rett spor, jeg fikk håp. Men så snudde alt. Alt ble grusomt. Jeg har også hatt det grusomt. Jeg har ikke vært på skolen, men hjemme og kastet opp. Hvorfor? Det gjør så vondt i magen, og jeg kaster opp for å prøve å bli kvitt smerten. Det er bedre enn sorgen jeg kjenner.

Jeg vet du føler at du også har mislykkes, men jeg tror det kan bli bedre. Jeg trenger at du blir bedre, for at jeg kan bli bedre. Jeg kommer aldri til å bli frisk hvis ikke du blir det.

- Vi kan klare det sammen

Jeg er så glad i deg pappa. Jeg vet du har gjort mye som du angrer på, men kan vi ikke prøve på nytt? Vi kan klare det sammen. Jeg vet at du var utro mot mamma da dere var sammen. Men hun har aldri sagt noe stygt om deg. Ingen har, men du må leve opp til det de sier.

Jeg kommer aldri til å bli frisk hvis ikke du blir det.

Du må komme hjem og rette opp i feilene dine. Jeg vet at alt vil bli bedre da. Du må ta vare på deg selv. Vis at du er glad i oss. For lillesøster og jeg trenger en pappa. En som er der. Men for å gjøre det, må du ta vare på deg selv først.

Jeg har så mange spørsmål. Jeg vil bare vite at vi barna er det viktigste du har. Jeg vil at du skal fylle hullet i hjertet mitt, så jeg kan bli lykkelig og leve livet jeg ønsker. Men du må vite at det livet inkluderer deg. Det kommer det alltid til å gjøre.

Du er jo pappaen min.

Din Datter (17)