Sauekjøtt må tilbake på middagstallerkenen! | Vedahl-Bøhn og Stokkedalen

Ifølge matprodusenten Nortura er overskudd av sauekjøtt ikke et nytt problem. De håper at økt fokus på problemet vil gjøre at flere etterspør sauekjøtt.

Vi må starte #operasjonsau.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

I Norge er det tonnevis av sauekjøtt på fryselager. Mye av dette blir brukt til annet enn menneskemat eller så ender det opp som svinn.

Det er fordi sauen har fått et dårlig rykte på seg for at den er seig og smaker stramt.

«En eller annen idiot har sagt at sau smaker våt ull», sa kaptein på det norske kokkelandslaget, Christer Rødseth i TV-programmet Matsjokket på NRK i oktober.

Sau er fantastisk godt kjøtt. Det er ingen forskjell på sau og en vanlig indrefilet, som skuespilleren Kristofer Hivju selv erfarte i den samme episoden. Det er en viktig proteinkilde og gir kroppen mer næring. Tonnevis av sauekjøtt kommer aldri ut i butikkene, fordi det er fra et dyr vi har sluttet å spise. I dag spiser vi bare lam, ikke den voksne sauen.

Bonden får bare 19 øre per kilo for sau. Kjedene sier at forbrukerne ikke vil ha sauekjøtt, så de vil ikke ta det inn i butikkene sine. Vi som forbrukere må etterspørre sau i butikkene og få den tilbake på middagsbordet.

Vi må starte #operasjonsau.

Vel bekomme!


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.