SiD

Russen har aldri møtt like mye kjærlighet som i år | Amanda Fætten

  • Amanda Sandberg Fætten (19)
    Amanda Sandberg Fætten (19)

Det er ingen tvil om at russetiden ble helt annerledes enn det vi hadde sett for oss. Likevel har den vært en av de hyggeligste periodene i livet mitt, skriver Amanda Sandberg Fætten (19). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Russen har gått fra å ha en status som pøbler, til å bli hedret av samfunnet.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Det er få ganger jeg blir stoppet på gaten av en fremmed som ønsker meg en fin kveld, men i russetiden skjedde det jevnlig.

Jeg har møtt både blikk som skriker «Uff, så trist, er du russ i år du, da, stakkar» og store smil av kassedamen på Rema.

Politiet tok på sirener da vi gjennomførte tradisjonen «én-tut-én-skål» i rundkjøringen, istedenfor å bøtelegge oss for å drikke i offentlighet.

Ikke bare barn, men til og med voksne har kommet bort for å spørre oss om russekort, i tilfelle vi ikke hadde fått delt ut noen ennå.

Intim, men hyggelig feiring

Russen har gått fra å ha en status som pøbler, til å bli hedret av helseministeren og samfunnet. Den røde dressen føltes nesten som Kongens fortjenstmedalje, som om vi var en slags helter. Og noen vil kanskje si at vi var hverdagshelter da vi holdt de fleste smittevernreglene i en periode der regler egentlig skal tøyes. Men det skulle vel egentlig bare mangle!

Amanda Sandberg Fætten (19) Foto: Privat

Det er ingen tvil om at russetiden i år ble helt annerledes enn det vi avgangselevene hadde sett for oss. Vi kommer aldri til å oppleve russetreffene i Stavanger og på Tryvann, og store hjemmefester er blitt erstattet med å pilse i parken sammen med kun de nærmeste vennene.

Likevel har russetiden vært en av de hyggeligste periodene i mitt liv, og jeg vil takke Norge for all den kjærligheten dere har gitt oss.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.Les mer om

  1. Russetid
  2. Ungdom
  3. 17. mai
  4. Barn og unge
  5. Samfunnsdebatt