SiD

Brev fra en jente i karantene | Frida Iversen Melhus

  • Frida Iversen Melhus (17)
    Frida Iversen Melhus (17)
Det er nokså frustrerende å være i karantene når en er frisk, skriver Frida Iversen Melhus (17) som sitter i hjemmekarantene.

Jeg forstår viktigheten med karantene og respekterer det.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg er en 17 år gammel jente som sitter i karantene.

Fordi jeg var på vinterferie i Østerrike, ble mamma og jeg satt i karantene. Vi er friske, og ingen i reisefølget har testet positivt. Det er nokså frustrerende å være i karantene når en er frisk.

Vi har allerede vært på skole og jobb første uken etter hjemreise, men fikk ikke beskjed før søndag kveld 8. mars. Da sendte kommunen ut en felles melding til alle innbyggere om at vi måtte i karantene ut uken.

Frida Iversen Melhus (17).

Lange dager

Jeg, som alle andre som nå ikke kan gå på skolen, går glipp av en del. Jeg kan for eksempel ikke være ute i praksis. Jeg danser også hip hop tre ganger i uken, men jeg kan ikke møte opp nå som jeg er i karantene. Jeg får ikke muligheten til å være med venner, så det blir mye sosiale medier på mobil denne uken.

Dagene blir lange når man ikke får gjøre noe. Dagen blir fort brukt på å se serier og filmer.

Når det gjelder matlaging, må vi være kreative, da vi ikke får handlet på butikken. Heldigvis har vi en del mat, så det går nokså bra.

Til tross for dette er jeg ikke engstelig eller redd. Det er veldig leit for dem som er smittet, og jeg forstår viktigheten med karantene og respekterer det.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Østerrike
  3. Butikker
  4. Sykdom
  5. Folkesykdommer