SiD

Ett lite tiltak kan gjøre det lettere for barn å reise med tog | Sofie Sinnes

 • Sofie Sinnes (15)
  Sofie Sinnes (15)
  Grønn Ungdom
Hvorfor får ikke barn «reise alene»-skilt og en konduktør som passer ekstra godt på når man reiser med tog? Spør Sofie Sinnes (13) i Grønn Ungdom.

Det bør legges mer til rette for at barn skal kunne ta toget alene.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Når man reiser alene med fly, får man et skilt rundt halsen og en flyvert som passer litt ekstra godt på deg. Hvorfor finnes ikke denne ordningen på toget?

Første gang jeg fløy alene, var jeg fem år. Jeg skulle reise og besøke familien min på Vestlandet. Denne flyreisen gjorde jeg én til to ganger i løpet av et år, helt til jeg ble tolv. Da ville jeg ikke fly mer av klimavennlige årsaker. Da valgte jeg heller å sitte på toget i syv timer. Men hvorfor får man ikke «reise alene»-skilt og en konduktør som passer ekstra godt på deg, når man reiser med tog?

Mulig å få til

Jeg skjønner godt at syv timer er lenge å sitte på et tog for en tiåring, men jeg synes fortsatt muligheten bør være der! Det kan godt hende at jeg hadde fått reist alene med tog litt før jeg ble tolv, hvis denne reise alene-ordningen hadde eksistert.

Sofie Sinnes (13) i Grønn Ungdom.

Da jeg var ti-elleve år, spurte jeg om jeg kunne få ta toget, men mamma og pappa mente det var for lenge å sitte på toget uten noe spesielt tilsyn.

Det er klart at ikke alle er like komfortable med å sende barnet sitt alene på en syv timers togtur, men jeg tror en lignende reise alene-ordning på toget, kunne ha hjulpet.

Les også:

Les også

 1. Det er helt idiotisk at vi unge får så lite å spille på

 2. Er det jeg som er rasisten?

 3. Konkurranse: Hva gjør oss håpefulle for fremtiden?Les mer om

 1. Tog
 2. Barn
 3. Mamma
 4. Pappa