SiD

Kjære tiendeklassing: Tør å gå din egen vei!

Dere har en spennende tid foran dere. Vi vil derfor dele noen erfaringer om det store valget.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

En viktig del av en vellykket skolegang, handler om å føle seg inkludert og sett. Bjørn Sigurdsøn

Dagen du skal velge linje og videregående skole nærmer seg med stormskritt. Du har kanskje planen for både videregående og resten av livet klar allerede, eller så er du fortsatt i tvil om skole og studieretning.

Du har nå en unik mulighet til å forme fremtiden din for valg av videregående er på mange måter det første steget inn i voksenlivet.

Rådgiver: Slapp av og senk skuldrene

Etter nesten tre år på videregående er det merkelig å nå se tilbake på de personene vi var da vi skulle velge skole og linje. Vi vil derfor dele noen erfaringer med dere om det store valget.

Velg skolen som gir kunnskapen og støtten du trenger

En viktig del av en vellykket skolegang, handler om å føle seg inkludert og sett. På vår skole, opplever vi at dette står i fokus. Ullern er opptatt av å knytte bånd for livet. Vi trives veldig godt på skolen vår, og det skyldes nok blant annet det fantastiske fadderopplegget som inkluderer alle elevene fra dag én.

Det er også på grunn av våre drevne lærere som bryr seg om oss og som ikke bare er faglig dyktige, men også opptatt av å ha gode relasjoner til elevene. Lærerne er ambisiøse på våre vegner og gjør det de kan for at vi skal lykkes.

Fristen for å søke vgs går ut snart! Elever fra 12 linjer forteller om skolehverdagen.

Det er derfor lurt å vurdere om lærerne på den skolen du velger, kan gi deg den kunnskapen og støtten du trenger. Vi vet at når vi er ferdig med vår skolegang sitter vi igjen med kompetanse som gjør oss godt rustet for fremtiden.

Viktig å fokusere på godt sosialt— og læringsmiljø

Mobbing har den siste tiden vært et mye diskutert tema, og mange kan(dessverre) kjenne seg igjen i mange av historiene vi har blitt fortalt. En skole som jobber aktivt for at elevene skal bli kjent med hverandre er også med på å bekjempe mobbing.

Kommentar: Det ordner seg

På vår skole fokuseres det mye på å skape et godt sosialt miljø på lik linje med et godt læringsmiljø - og disse går hånd i hånd. For at man skal kunne lære og tilegne seg kunnskap, må man også trives og ha det godt.

Du bør derfor vurdere både det faglige og det sosiale miljøet på de skolene du er interessert i.

Tenk og velg egoistisk

Ungdom i dag står stadig overfor mange valg og det er enkelt å bli påvirket av venner, foreldre og lærere. Kunnskap og trygghet rundt det å velge riktig og å stole på egne valg, kan være vanskelig. Men husk at dette er ditt valg og det kan være lurt å tenke egoistisk. Vi vil derfor oppfordre alle til å tørre å gå deres egne veier både ved valg av linje og videregående skole.

Uansett hvilken skole eller linje du ender opp med å velge, håper vi at du finner en som passer deg, for det vil gi deg både kunnskap og venner for livet.

Lykke til med det store valget! #ViBånder

Følg Aftenposten Si;D påFacebookogTwitter

Les flere Si ;D-innlegg:

 • Små og store tiltak gjør oss til vinnere av Benjaminprisen
 • Jeg er redd
 • Venninnen min sluttet å gå med hijab av frykt

Julius Aass (18)

Elisabeth Aschehoug (18)

Relevante artikler

 1. SID

  – Å gå elektrofag er det beste valget jeg har tatt

 2. DEBATT

  Meninger: Lærernormen gir mening for elever og lærere

 3. LEDER

  Aftenposten mener: Den viktigste kampen mot mobbing foregår i skolen

 4. DEBATT

  «Stopp den vedtatte lærerutdanningen før den ødelegger skolen»

 5. SID

  Jeg følte at jeg nærmest sviktet venner og lærere da jeg valgte restaurant- og matfag

 6. SID

  Blir man mindre krenket med et gevær i hånden?