De fysiske kravene i hæren må være like for begge kjønn | Leon S. M. Knudsen (18)

I en eventuell krig legger ikke fienden til rette for at Norge har et mangfoldig forsvar.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Norge har kommet langt i likestillingen mellom menn og kvinner, og Norge er det første NATO-landet som har innført verneplikt for både menn og kvinner.

Dette er meget bra og et steg i riktig retning, men vi må ikke la politisk korrekthet og ønsket om et totalt likestilt samfunn hindre oss i å tenke kritisk.

Sekkene blir ikke lettere

Det eneste problemet jeg har med den nye, allmenne verneplikten er de fysiske kravene som stilles. Menn har mye tyngre fysiske krav enn det kvinner har, og det er jo forståelig, da menn i utgangspunktet er fysisk sterkere.

Men Forsvarets hovedoppgave er å forsvare oss i en eventuell krig, ikke passe på at alle føler seg inkludert til enhver tid.

I en eventuell krig legger ikke fienden til rette for at vi i Norge har et mangfoldig forsvar, tvert imot, dette kommer til å utnyttes.

Selv om man er kvinne på slagmarken, blir ikke avstandene kortere

Selv om man er kvinne på slagmarken, blir ikke avstandene kortere. Sekkene blir ikke lettere, og kulene går ikke tregere.

Hvis en mannlig medsoldat blir skutt og man er den eneste i nærheten, veier han ikke plutselig 30 kilo mindre for å tilpasse seg medsoldatens behov.

Vil fortsatt være kvinner

Jeg tviler ikke et sekund på at en kvinne kan utføre de samme oppgavene som menn på slagmarken, men da må kravene være de samme.

I andre deler av militæret presterer menn og kvinner like godt, men det hjelper ikke å ha majoriteten av forsvaret bak et skrivebord når Russland går inn for å gjenopprette sin storhet med Norge som en sentral del.

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg lever i verdens mest likestilte land, og stolt av at vi har inkluderende verdier overfor begge kjønn. Men de fysiske kravene i hæren må være de samme.

Det er fortsatt utrolig flinke kvinner som kommer til å stå på slagmarken.

Ikke fordi de fikk mildere krav, men fordi de er en av de beste soldatene – uavhengig kjønn. For å beholde frihets- og inkluderings- verdiene vi setter så høyt her i Norge, trenger vi et sterkt forsvar for å beskytte det langstrakte landet vårt, og det oppnår vi ikke med mildere krav.


Mer om Forsvaret?Podkast: Trenger unge i dag kvinnedag og feminisme?

Tre unge jenter diskuterer kvinnedagen. Sofia Nesrine Srour (21) er troende muslim og feminist - i hijab. Ikke alle mener det lar seg kombinere. Dessuten utfordrer vi gjestene i ulike paroletekster og spør: Hadde du stilt deg bak denne?

Hør den med ett klikk her: