SiD

18. august dedikeres store deler av Aftenposten til unge velgere. 16 av dem har vært med i planleggingen

  • Amalie Lereng, Si ;D-ansvarlig
Bak fra venstre: Lara Rashid (22), Lisa M. Frank (23), Jonathan Gaathaug (20), Haakon Gunleiksrud (20), Abdirahman Hassan (19), Petrine Maria Iversen (21), Øystein Kvalø (20), Tobias Langås Handeland (18), Leif-Erik Sørensen (20), Hassan Nawaz (19), Jakob Semb Aasmundsen (21), Sarah Zahid (20), Leon Solve Mossing Knudsen (19), Markus Rognan (18), Ida Hauge Dignes (20) og Åsalinn Arntzen Dahle (19).

Hvem vet vel bedre hvordan man skal engasjere unge, enn unge selv?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Blant 18-åringene er valgdeltagelsen ved stortingsvalg nesten som blant folk flest. Men noe skjer når de unge flytter hjemmefra.

Valgdeltagelsen går ned, og først ti år senere er den tilbake på nivået den var.

Slik skal det jo ikke være!

Derfor inviterte vi 16 velgere mellom 18 og 23 år til å være med og planlegge denne avisen. For hvem vet vel bedre hvordan man skal engasjere unge, enn unge selv?

  • Førstegangsvelger? Få gratis digital tilgang til Aftenposten i tre måneder

Syv sider med ideer

Vi samlet den ferske ungdomsredaksjonen til møte hos oss før sommerferien. Vi brukte en hel dag på gruppearbeid, samtaler og presentasjoner, og målet var å komme med ideer til dette bilaget.

Resultatet: Syv Word-sider med forslag til saker.

Si ;D-ansvarlig Amalie Lereng.

Dessverre har vi ikke hatt mulighet til å følge opp alle ideene, men samtlige av sakene du kan lese i dag, er basert på ungdommenes ideer og ønsker.

I samspill med de unge

Flere av ungdommene har også bidratt til bilaget på andre måter. To har skrevet debattinnlegg, én har laget tegneserie, og fire har fått mulighet til å intervjue Erna Solberg og Jonas Gahr Støre på vegne av unge velgere, for å nevne noe.

Viktigst av alt: Alle de redaksjonelle sakene du leser i dag, er blitt til samspill med de unge, enten gjennom innspill i forkant eller gjennomlesing i etterkant.

Slik håper vi at denne utgaven vil treffe og engasjere unge velgere, og inspirere dem til å bruke stemmeretten 11. september.

(Og så skal vi være ærlige: Det er jo veldig gøy å jobbe med slike prosjekter!)

God lesing!

PS: I kveld arrangerer Aftenposten og Arendalsuka ungdomspartilederdebatt i Arendal, så datoen for dette bilaget er ikke tilfeldig. Du kan møte de unge politikerne på side 21 og 22. Debatten kan du også se gratis på Aftenposten.no og vår Facebook-konto fra klokken 19.00.


Pssst! Si ;D publiserer mellom 20 og 23 tekster av unge mellom 13 og 21 år hver dag i Aftenposten og på ap.no. Vi vil gjerne høre fra deg under valgkampen! Her kan du lese mer om hvordan du sender innlegg til oss.

Les mer om

  1. Ungt valg
  2. Ungdom
  3. Stortingsvalg