Jeg er taperen som sitter hjemme

  • Anonym jente
Jeg prøvde å ta kontakt med titalls av mine «venner», men det var ingen som hadde plass til én ekstra person, skriver anonym jente (19).

Jeg kjenner mange. Likevel sitter jeg alene på 17. mai.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Jeg har over 1000 følgere på Instagram. Jeg er en utadvendt jente, og de fleste tror nok at jeg har mange venner. Det har jeg sikkert også.

Jeg kjenner mange, og jeg får alltid mange bursdagshilsener på Facebook. I år er jeg russ, og på mine sosiale medier er det stappfullt av videoer og bilder av «alle» vennene mine og bekjente på fest eller på rulling.

Likevel sitter jeg alene. Fordi ingen har plass til meg.

Alene uten fast vennegruppe

Jeg trodde jeg var lur som meldte meg ut av en russebuss i fjor, fordi jeg skjønte at det kom til å være bortkastede penger grunnet pandemien.

Der tok jeg feil.

Alle smittevernråd til russen i år handler om at man bør begrense seg til sine faste grupper. Med andre ord er du alene dersom du ikke har en fast vennegruppe eller russebuss.

Jeg satt hjemme i russedressen min hele 17. mai-helgen. Helt alene. Jeg prøvde å ta kontakt med titalls av mine «venner», som også er russ. Men det var ingen som hadde plass til én ekstra person.

Du er ikke alene

Så hvor blir det av sånne som meg?

Vel, mine tusen følgere på Instagram kan i hvert fall ikke få se dette nederlaget av en russetid. Det gjør meg jo ikke noe «kulere», og det er i hvert fall ikke noe mer sannsynlig at noen vil invitere meg fremover. Å sitte alene i russetiden gjør meg rett og slett til en skikkelig taper.

Så til alle dere andre rundt om i landet, enten du er russ eller ikke, som føler dere som noen skikkelig tapere. Til dere som ikke blir invitert på 17. mai-frokost eller rulling: Du er ikke alene, selv om det føles sånn.

Aftenposten kjenner skribentens identitet.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først.