SiD

Si ;D-innlegg: Feit er ikke synonymt med stygg

For noen er sommeren skummel. Lite klær er skummelt, for det betyr at en må vise frem kroppen sin, med strekkmerker, arr og en mage som ikke er helt flat.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Du er et menneske og det er ingenting galt eller ekkelt med deg, skriver Ingrid (18). Foto: Fotolia/NTB Scanpix

Det er sommer, den varmeste tiden på året, og de fleste kaster klærne. Men for noen er det slett ikke sånn. Fordi for noen er sommeren skummel. Lite klær er skummelt, for det betyr at en må vise frem kroppen sin, med strekkmerker, arr og en mage som ikke er helt flat. En mage som kanskje har over gjennomsnittet med fett på seg og lår som disser.

Salatblad eller burger?

Samfunnet har lært oss at feit er synonymt med stygg. Feit er det verste en kan være. Feit er ekkelt. Du kan ikke gå i bikini på stranden fordi du er feit, og du burde helst spise et salatblad om dagen i stedet for den burgeren du sitter og sikler over.

En feit jente er flere ting enn feit. Hun er en jente, og hun er mest sannsynlig nydelig

Tusenvis av jenter og gutter bruker dette ordet mot seg selv, for å dytte seg selv ned. Hvis en feit jente sier at hun er feit, er det forventet av venninnen skal si: Nei, du er ikke feit! Men, hvis en høy jente eller gutt påpeker sin egen høyde er det ingen som sier: Nei, du er da ikke høy, du! Det er slik vi er lært opp.

Negativt ladet ord – ennå

Feit er et negativt ladet ord. Det er det på tide å gjøre noe med. Jeg er 159 cm over bakken, jeg er en kort jente. Så jeg kaller meg selv kort. Jeg er også jente, så jeg kaller meg selv en jente. Jeg er søt, og kaller meg selv søt. Jeg er alt på en gang. En feit jente er flere ting enn feit. Hun er en jente, og hun er mest sannsynlig nydelig.

Så, til alle feite jenter og gutter der ute: Spis den burgeren. Gå i bikini, eller med bar overkropp. Du er et menneske og det er ingenting galt eller ekkelt med deg.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Les også

  1. Ikke bare lettkledde selfies

  2. Livsfarlig uvitenhet om mat

  3. Diagnoser skjuler jenters raseri

  4. Sommerkropp og skjønnhetsinngrep? Heller vett enn gift i panna

  5. Kroppen vår kan ikke være trendy

Ingrid (18)

Les mer om

  1. Kropp
  2. Kroppspress